Cât i-au costat pe doi români o vacanță All Inclusive în Antalya, de 7 zile: „Am început să-mi fac griji”

Turcia este una dintre opțiunile românilor atunci când vine vorba de vacanță All Inclusive, datorită prețurilor accesibile, dar și condițiilor foarte bune. Doi români au povestit experiența pe care au avut-o recent, după ce au stat 7 zile în Antalya.
Alina Costache
13 aug. 2024, 14:24
Cât i-au costat pe doi români o vacanță All Inclusive în Antalya, de 7 zile:
Doi români și-au făcut vacanță All Inclusive în Turcia

Cuplul a vrut o vacanță relaxantă, motiv pentru care a optat pentru All Inclusive, iar la recomandarea unor prieteni, a ales un resort din Antalya. Sejurul de șapte zile a fost rezervat în luna decembrie, anul trecut, iar unitatea de cazare a fost aleasă de niște prieteni.

Nu au verificat înainte starea hotelului și au achitat un avans. Între timp, cei doi români au descoperit că ar fi existat anumite nereguli cu serviciile și cazarea. Au văzut pe diverse platforme recenzii nu tocmai plăcute, ceea ce i-a făcut să se îngrijoreze.

Vacanță rezervată la sfârșit de an, în decembrie. Hotel ales de niște prieteni, n-aveam habar cum arată, ce recenzii are și așa mai departe. Am mers pe mâna lor și am achitat avansul fără să știm prea multe.

De menționat că nu suntem pretențioși și ar fi culmea să afirmăm că în țară am fost mereu numai la 5 stele, așa că nu aveam nimic de pierdut. Între timp am descoperit că cei mai mulți se plâng de grozăvia găsită aici, așa că am început să îmi fac și eu griji. 7 pe booking și 4 pe tripAdvisor”, au scris cei doi pe un grup de Facebook, intitulat „Forum Turcia”.

Citește și: Țeapa uriașă cu care a fost „primit” un român în vacanța din Turcia: „Ce era să fac? Să mă iau la bătaie cu ei?!” Modalități prin care te poți proteja de astfel de situații

Cât au plătit cei doi români pe vacanța All Inclusive

Când au ajuns la cazare, au avut parte de o mare surpriză, totul a fost impecabil. Pe lângă camera spațioasă, mâncarea foarte bună, au avut parte zilnic de serviciul de curățenie. Pentru un sejur de 7 nopți, cu avion din Craiova, bagaj de cală și transfer aeroport – hotel – aeroport, cei doi români au plătit 1.060 de euro.

Surpriză, însă! Pentru noi a fost o vacanță de vis. Camera mare, spațioasă, cu vedere la mare. Curățenie zilnic, schimbat prosoape și așternuturi. Nu știu de ce se insinuează pe acest grup că personalul este rău intenționat, că nu vor să vorbească engleză, că sunt răutăcioși, că nu salută.

Eu cred că ne lovim de bariera lingvistică și atât. Nu e rea voință. I-am observat atent pe toți, de la cei care adunau gunoaiele de pe plajă până la grădinari. Sunt oameni simpli, poate fără prea multă carte, pentru că dacă ar fi fost învățați nu ar fi stat la cheremul nostru.

Știți ce e trist? Pentru că achităm pentru niște servicii avem impresia că totul ni se cuvine și îi privim pe bieții oameni ca pe niște sclavi. Cât de greu să fie să îți arunci singur gunoiul la coș? Pe plajă, la fiecare 3-4 șezlonguri erau coșuri de gunoi. Dar era mai lesne să aruncăm mucurile de țigară în nisip, să lăsăm paharul de bere golit pe măsuță, sticlele de apă, de suc pe jos.

Dacă tot mutăm șezlongul după soare, de ce nu îl punem înapoi când plecăm? Am găsit pe plajă până și pamperși folosiți. Păi, scuzați-mă, tot hotelul e de vină că suntem noi fără cei 7 ani de acasă? Oamenii foarte prompți, mereu atenți la nevoile noastre, dar haideți să fim și noi ce trebuie.

De asemenea, nu m-a deranjat câtuși de puțin că nu mi-au alimentat minibarul zilnic. Sunt terase și baruri la tot pasul, nu mi-au căzut gradele să îmi iau singură ce am avut nevoie. Nu contest că sunt și situații în care totul lasă de dorit, dar să fim realiști.

Noi am plătit doi adulți, pentru 7 nopți, cu avion din Craiova, bagaj de cală, transfer aeroport-hotel-aeroport, UAI, 1060 de euro. Eram convinși că la banii aștia nu vom găsi luxul din lume, dar a fost o experiență mai mult decât decentă.

Mâncare foarte multă și bună, pentru gusturile noastre. Am mai auzit la cineva că se servește în fiecare zi cam același lucru. Dar la câte feluri de mâncare sunt zilnic cred că putem să ne diversificăm singuri meniul. Pentru că dacă azi mânănc pește, dar pește au și mâine, pot să îmi iau altceva, nu mă obligă nimeni să mănânc același lucru.

Un minus a fost plaja. Curățică, dar săracă. Intrarea în apă cu pietriș destul de mare, dar cu niște papuci se rezolva imediat. Apa foarte curată și caldă. Ar fi multe de zis, dar nu termin nici mâine dacă ar fi să le enumăr toate.

Așadar, să nu mai căutăm răul în orice. Bucurați-vă de vacanță și atât! Și să fiu rea până la capăt, acasă nu trăim în puf, să fim serioși! Pentru că dacă ne-ar da banii afară din casă n-am merge la turci, ne-am pierde pe undeva prin Maldive”, se mai arată în postare.

Spynews
Dana Badea și Alin s-au despărțit, la scurt timp după ce au ieșit din arest! Influencerița trece prin momente grele
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii își schimbă destinul după 17 august. Răsturnări de situație, prosperitate, dar și noroc la bani pentru ele
Capital.ro
România a ajuns o mare forță a Europei. Comoara la care oamenii au tot visat
Playtech.ro
WOW cât de bine arată la 51 de ani! Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie
DailyBusiness
Iar se scumpesc gazele naturale! Anunțul făcut de Asociația Energia Inteligentă
Adevarul
Noua lege a pensiilor îi avantajează pe bugetari. Hossu: Legea trebuia bazată doar pe contributivitate
Spynews
Prețul pe care l-a plătit Ioana Grama pentru o noapte de cazare în Dolomiți. Suma depășește cu mult salariul minim în România
Spynews
Noi informații cutremurătoare despre ce se petrecea la Spitalul Pantelimon. Au fost făcute noi sesizări. Alte cinci decese sunt investigate 
Evz.ro
Unde se ascund prinții William și Kate. Decizie neașteptată în Familia Regală
Ego.ro
Fotografie rară cu fiicele Danei Budeanu. Cât de mult au crescut gemenele creatoarei de modă, sunt studente în Marea Britanie
Prosport.ro
FOTO. Rebela tenisului feminin românesc s-a pozat într-o pereche de pantaloni mult prea mulați şi a postat imaginile controversate pe internet
wowbiz.ro
Un al treilea ADN, găsit pe trupul doctoriței ucise. Cu cine era Marina în cabinet?!
Cancan.ro
Cine este tatăl Elizei Iliescu, de fapt. Adriana Iliescu i-a spus adevărul fiicei ei, în sfârșit
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
O persoană decedată și alte 26 rănite după cutremurul din Siria. Seismul a avut o magnitudine de 5,5
Capital.ro
Ungurii ne-au întrecut definitiv. Umilință pentru România. Toată planeta i-a aplaudat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
stirilekanald.ro
Ireal ce au găsit polițiștii în mașina jandarmului care s-a împușcat în cap! Breaking news!
substantial.ro
Donald Trump discută cu Elon Musk despre Ucraina și relațiile comerciale cu UE
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIA în SUA! DONALD TRUMP aruncă BOMBA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...