Cea mai mare parte din rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale este acoperită de contracte, cu excepția A1 (București — Pitești) — Ciorogârla, A1 (București — Pitești) — Ionești și A1 (București — Pitești) — Cățeasca (județele Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș), DN 31, DN 4, DN 41, DN 41A, DN 5A (județele Călărași, Ilfov, Giurgiu), DN 56, DN 56 A, 56 D (județul Dolj), DN 64, DN 65C, DN 67, 67B, 67C, DN 7, DN 73C (județul Vâlcea) — caz în care s-a retras ofertantul.
Potrivit documentului, pe aceste tronsoane se va relua procedura de licitație, până la încheierea contractelor activitatea fiind asigurată cu utilaje proprii și prin redistribuire de utilaje închiriate.
Cea mai mare valoare a contractelor se înregistrează la DRDP Timișoara, 56,07 milioane de lei, urmată de DRDP București, cu 54,77 milioane de lei. La polul opus, cu cea mai mică sumă, se situează DRDP Iași (20,33 milioane de lei) și DRDP Craiova (13,13 milioane de lei).
Pe 11 decembrie, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, afirma că toată rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi este acoperită prin contractele de deszăpezire încheiate, însă vor fi folosite și utilajele proprii. Potrivit acestuia, toate autostrăzile care pornesc din Capitală sunt asigurate la nivel de operator de deszăpezire, iar pentru A1, pentru care nu s-a încheiat contract de deszăpezire, s-au relocat utilaje din zonele acoperite prin contracte.
„În acest moment, împreună cu contractele încheiate și cu resursele locale, avem asigurată practic toată rețeaua. La contracte cu terți, într-adevăr avem A1 care nu este asigurată, dar este asigurată prin toate acele utilaje care au fost relocate din bazele unde s-au încheiat contractele cu terți ca să acopere aici. Este și cazul Vâlcea și cazul Timișoara, inclusiv pentru autostrada pe care sperăm, dacă vremea va ține cu noi să ne lase să facem marcajul, Timișoara — Lugoj, să finalizăm aceste marcaje și s-o dăm în exploatare. Inclusiv pentru acele locuri au utilaje asigurate ca autostradă nouă”, a spus ministrul la vremea respectivă.