Cât plătesc şoferii pentru maşinile ridicate în Sibiu

Primăria din Sibiu a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care stabileşte taxele pe care le vor avea de plătit şoferii ale căror maşini vor fi ridicate pentru că au fost parcate neregulamentar.
Romania TV
28 feb. 2017, 15:39
Cât plătesc şoferii pentru maşinile ridicate în Sibiu

Şoferii cărora le-au fost ridicate maşinile vor trebui să plătească 350 lei va fi tariful de ridicare a vehiculului, 100 lei va fi transportul şi 150 lei taxa de depozitare pe zi, astfel încât şoferii care vor dori să-şi recupereze maşina ridicată vor avea de achitat 600 lei, potrivit tribuna.ro.

Până în 2015, taxa era de 500 lei.

Maşinile parcate neregulamentar în Sibiu vor fi ridicate din nou începând din 1 aprilie 2017, iar serviciul va fi preluat de Poliţia Locală Sibiu, anunţa la începutul anului, primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Suspendată în mai 2015, ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar va fi reluată în municipiul Sibiu ca urmare a noilor prevederi legislative, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 965/2016 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Poliția Locală îşi organizează compartimentul specializat, programul și regulamentul pentru ridicarea acestor mașini. Primăria Sibiu va anunța data de la care va începe activitatea propriu-zisă.
Primăria Sibiu are un utilaj de ridicări, iar un alt utilaj, mai performant aparţine societăţii Pieţe Sibiu, aflată în subordinea Consiliului Local. Cel de-al doilea utilaj este mai performant şi are capacitatea de a ridica şi maşini mari sau microbuze.

Potrivit normelor aprobate de Guvern „ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier o poate dispune în una din situațiile prevăzute de art. 143 din Regulament, când vehiculul staționează neregulamentar pe partea carosabilă”.

Maşina poate fi ridicată:

în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6m;
în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; în pante și în rampe;
în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”,
în altă zi sau perioadă decât cea permisă, ori indicatorul „Zonă de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită.

Potrivit legii, ridicarea nu va fi dispusă sau, dacă a fost dispusă, executarea ei va înceta dacă în vehicul este vizibilă prezența unor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative, mai arată legea.
De asemenea, aplicarea măsurii nu se justifică în situația unui vehicul care realizează acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență.
Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare.
Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deținerea legală a acestuia.
Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spațiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.

 

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Radu Vâlcan a plecat la Insula iubirii! Primele imagini din locul unde se va filma sezonul 9 / FOTO
Bzi.ro
Gabriela Prisăcariu a vorbit despre despărțirea de Dani Oțil: „Îmi fac bagajele și plec!“
Fanatik.ro
Trei zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap de pe 25 februarie. Vin zile cu noroc la bani, oportunități, dar și surprize pentru acești nativi
Capital.ro
Permis de conducere 2025. Limita de vârstă maximă stabilită pentru șoferi
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie să setezi centrala dimineața, când pleci de acasă. Greșeala care îți poate dubla factura la gaze
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Donald Trump ar putea închide o bază militară importantă din Europa de Est, în urma discuţiilor „pozitive şi productive” cu Rusia
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Alex Dobrescu și-a cunoscut fiul! Cum s-a afișat alături de Cristina Cioran, după aproape un an | FOTO
Spynews
Gestul mamei lui Andrei Perneș față de Sabrina, pe care puțini l-au observat! Ce s-a întâmplat la înmormântare. Ți se rupe sufletul! | FOTO
Evz.ro
Românii care nu au voie să conducă. Legea este fără dubii
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Mărturiile halucinante ale mamei care și-a băgat copilul într-o cadă plină cu zăpadă! Care este motivul din spatele acestui gest
Cancan.ro
Preotul Tiberiu Mihăiță Mechno a murit într-un accident rutier cumplit la doar 42 de ani
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Femeile din România au acest drept. Anunțul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS)
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Crin Antonescu avertizează asupra riscului de influență rusă prin alegerile prezidențiale din România
MediaFlux
ULTIMATUM de la ANAF: ce e OBLIGATORIU să faci până la sfârșitul lunii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un pod care a stat închis 33 de ani va fi redeschis pentru traficul feroviar