Tot mai mulţi turişti postează pe reţelele sociale bonurile primite în urma achiziţiei unor mâncăruri dintre cele mai banale sau a unor ape sau băuturi răcoritoare sau alcoolice în restaurantele de pe Litoral.
După ce un român a postat pe rețelele de socializare un bon potrivit căruia plătise pe un mic 7 lei în Mamaia, mai mulţi turişti au început să posteze bonuri fiscale care reflectă prețurile exorbitante plătite pentru diverse produse și servicii.
În Mamaia, micii tradiționali costă lei fiecare, hamsiile se vând cu 14 lei porția, cartofii prăjiți și ardeii copți ajung la 70 de lei kilogramul, iar ciupercile, la 100 de lei.
Internauţii nu ezită să-şi arate dezgustul şi indignarea vizavi de preţurile nesimţite. Pe de altă parte, staţiunile de pe Litoral sunt supra-aglomerate, semn că, deşi se plâng, românii sunt dispuşi să bage mâna adânc în buzunare.
„Prețuri de Tenerife, japca pe față… nu e prost ăla care cere, ci ăla care dă… dezgustător”
„De vină sunt cei ce cumpără”, spun internauţii.
Dacă nu ţii neapărat să stai la soare pe şezlong, poţi apela la banalul cearşaf, aşa cum făceau pe vremuri părinţii şi bunicii noştri. Totuşi, nu-ţi imagina că va fi gratis, mai ales dacă alegi o plajă privată.
În Mamaia, o plajă administrată de un operator privat percepe taxe considerabile pentru locul ocupat pe nisip și stabilește un program de acces între orele 8.30 și 20.00. Costurile pentru două șezlonguri și o umbrelă variază între 100 și 150 de lei pe zi, în funcție de poziție, iar amplasarea unui cearșaf în fața primului rând de șezlonguri ajunge la 200 de lei pe zi.
Citeste si Mujdeiul de usturoi, o avere pe litoral. Stațiunea Olimp a ajuns să fie mai scumpă decât Mamaia
„Plaja și restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenților și invitaților acestora. Tariful solicitat pentru amplasarea cearșafurilor în alte zone decât cea alocată este menit să descurajeze comportamentul clienților din afara complexului”, spun reprezentanții complexului din Mamaia, potrivit adevarul.ro