Dezvoltatorul vrea să continue proiectul, dar nu cu blocuri, ci de data aceasta cu vile. Pentru început, vor fi construite patru vile de tip duplex P+1. Fiecare locuinţă va avea o suprafaţă construită de 120 de metri pătraţi, iar suprafaţa grădinii poate fi de 150 de metri pătraţi sau 190 de metri pătraţi.
„După succesul pe care l-am avut cu primul imobil din Avalon Residence şi având un feedback de la potenţialii cumpărători, am decis că trebuie să facem o modificare de design, oamenii dorindu-şi locuinţe mai mari şi cu grădină, pentru a se relaxa în weekend şi a avea un loc în care copiii pot sta în aer liber. În plus, locurile de parcare incluse în preţ atrag clienţii, fiind aproape imposibil obţinerea unor astfel de avantaje în centrul oraşului”, a declarat pentru RTV.NET, Andrew Prelea, CEO Ozone Homes.
Investiţia în cele patru duplexuri se ridică la 650.000 de euro, iar compania doreşte ca în primăvarea acestui an să şi pornească lucrările de construcţie.
Preţurile variază în funcţie de mărimea grădinii şi pot fi cumpărate la gri sau finisate. Pentru stadiul la gri, preţurile sunt de 82.000 de euro (pentru vilele cu grădină de 150 mp) şi 88.000 de euro (pentru vilele cu grădină de 190 mp), plus TVA de 5%. Dacă un cumpărător doreşte ca locuinţa să fie finisată, se va adăuga 10.000 de euro pentru fiecare vilă, plus TVA de 24%. Dar, compania oferă trei locuri de parcare şi bucătării şi băi complet echipate şi utilate. Locuinţele ecologice se construiesc rapid, au un consumul scăzut de energie (certificat energetic tip A), iar cheltuielile aferente întreţinerii lunare se reduc cu până la 40%.
„Cei care doresc să achiziţoneze o locuinţă stiu foarte clar oferta pieţei low end, care poate varia de la 35-50.000 de euro. Aceştia nu au aşteptări prea mari de la o astfel de locuinţă, care poate fi într-un imobil foarte vechi şi nu beneficiază de o suprafaţă generoasă. Dacă preţul depăşeşte 50.000 de euro, lucrurile stau altfel, iar cumpărătorul îşi doreşte să aibă cel mai bun raport calitate-preţ, doreşte să primească din ce în ce mai multe beneficii: finisaje, bucătării şi băi echipate etc”, a mai adăugat pentru RTV.NET Andrew Prelea.
În ultima perioadă, dezvoltatorii care mai activează pe piaţa locală au continuat proiectele începute prin construirea în faze mai mici, evitând astfel riscul de a rămâne, aşa cum au păţit-o alţi dezvoltatori, cu locuinţe goale.