Expunerea excesivă la razele UV de la solar poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii și la alte probleme dermatologice. Din acest motiv, primul lucru pe care ar trebui să îl faci va fi să îţi testezi rezistenţa pielii la razele ultraviolete, iar în funcţie de culoarea pe care vrei să o obţii, poţi alege un plan de bronzare personalizat, scrie cumsa.ro.
De asemenea, atunci când mergi la solar asigură-te că ai înlăturat bijuteriile, machiajul și parfumurile, care pot provoca pete sau iritații. Este indicat să foloseşti o cremă specială pentru bronzare, care să ajute la protejarea și regenerarea pielii. În plus, protejează-ți ochii purtând ochelari de protecție UV pentru a evita deteriorarea vederii.
Foarte important este ca după şedinţa de bronzare să te hidratezi, aşa ca asigură-te că bei apă destulă. Razele ultraviolete vor usca pielea, aşa că este necesar să te hidratezi, dar şi sa foloseşti o cremă pentru a hidrata pielea.
Citeşte şi: Nutriționista Mihaela Bilic dezvăluie cel mai bun truc care te ajută să îți controlezi apetitul
Durata ședințelor de bronzare variază în funcție de tipul de piele și de experiența la solar. Astfel, pentru începători (sau piele sensibilă) sunt recomandate 3-5 minute per ședință, de 2-3 ori pe săptămână. Cei cu piele obișnuită cu solarul pot sta 6-10 minute per ședință, de 3-4 ori pe săptămână, iar cei cu pielea mai închisă sau persoanele care merg frecvent la solar pot ajunge până la 11-15 minute per ședință, dar nu mai mult de trei ori pe săptămână.
Dacă pielea începe să se înroșească sau să prezinte semne de arsură, durata expunerii trebuie redusă şi, de asemenea, se aplică o cremă hidratantă calmantă.