În frigider, peștele proaspăt curățat se păstrează la frigider o zi, maxim două, la o temperatură de 1-4 grade Celsius. În cazul unei perioade mai mari de refrigerare și a unei temperaturi mai calde, gustul alimentului se modifică. Dacă nu gătești peștele imediat după ce l-ai cumpărat, marinează-l apoi pune-l la rece, în frigider, într-un vas închis.
La congelator, peștele proaspăt curățat și porționat se ține la congelator, la o temperatură de -18 grade Celsius sau chiar mai scăzută. Peștele proaspăt slab precum carasul, șalăul, știuca, bibanul, codul și merluciul, se pot păstra congelat în condiții de siguranță maximum șase luni de zile, la temperatură constantă. În cazul peștelui gras, precum scrumbia, macroul, nisetrul, crapul de crescătorie, heringul și somonul, se recomandă depozitarea prin congelare de maximum trei luni de zile.
Un termen mai mare de valabilitate în congelator îl au porțiile de pește sigilate în vid, care pot fi păstrate timp de un an de zile.
Dezghețarea reprezintă un aspect deosebit de important pentru bucătari. Specialiștii din domeniu susțin că modul cel mai bun şi cel mai sigur de a dezgheţa carnea este în frigider şi nu la temperatura ambiantă.
Astfel, se așază bucata de carne pe o farfurie suficient de mare și se acoperă cu o folie confecționată din plastic. Se lasă peștele în frigider timp de patru ore în cazul peștelui, a puiului sau curcanului, iar opt ore carnea roșie.
Intervalele de depozitare în frigider pentru dezghețare cresc dacă bucata de carne pe care vrei să o dezgheți cântărește mai mult de două kilograme. Peștele, carnea tocată, cea de pui sau curcan, precum şi fructele de mare sunt în siguranţă în frigider dacă mai sunt lăsate o zi sau două după decongelare; carnea de vită, de porc sau de miel dezgheţată poate fi păstrată în frigider până la cinci zile.