Referitor la prețul de 2,50 euro per doză anunțat de concurentul anglo-suedez AstraZeneca, Bogillot a explicat că diferența constă în faptul că Sanofi își folosește toate resursele interne, în timp ce AstraZeneca „a externalizat foarte mult producția”.
„Francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani”, a mai spus Bogillot.
„Am semnat peste vară cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și britanicii”, a mai adăugat Olivier Bogillot.
Potrivit oficialului francez, Statele Unite vor avea aproximativ 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.
Vaccinul anti-coronavirus bazat pe proteine va începe să fie testat pentru prima dată pe oameni, după rezultatele promiţătoare din studiile anterioare.
Vaccinul este dezvoltat de GlaxoSmithKline, care are sediul la Londra, şi de Sanofi, cu sediul la Paris. Pentru realizarea acestui vaccin a fost combinată tehnologia existentă utilizată de Sanofi pentru vaccinul împotriva gripei cu un supliment de la GKS, cunoscut sub numele de adjuvant, care poate fi amestecat cu un vaccin pentru a declanşa un reacţie imună mai puternică.
Potrivit celor două companii, studiul clinic implică 440 de adulţi sănătoşi din SUA şi a fost creat cu scopul de a evalua siguranţa şi răspunsul imun al vaccinului. Primele rezultate ar trebui să fie disponibile în decembrie 2020.
În cazul în care se va dovedi că rezultatele sunt benefice, atunci va urma o nouă etapă de testare la scară mai largă, iar aprobarea ar putea veni în prima jumătate a anului 2021.