„Sumele incasate din plata taxelor se fac venit la bugetul Ministerului Sanatatii si se utilizeaza pentru acoperirea cheltuielilor de personal si materiale necesare sustinerii concursului de rezidentiat. Din sumele incasate o cota de maximum 80% se va repartiza universitatilor de medicina si farmacie din Bucuresti, Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures si Timisoara, in vederea acoperirii cheltuielilor ocazionate de organizarea concursului de rezidentiat„, se arată în proiect.
Potrivit unui alt proiect publicat pe site-ul MS specialitatile ‘deficitare’ pentru care se va organiza concurs pe 15 noiembrie sunt: anestezie si terapie intensiva, chirurgie cardiovasculara, epidemiologie, farmacie clinica, hematologie, medicina de laborator, neonatologie, oncologie medicala, pediatrie, psihiatrie, psihiatrie pediatrica, radioterapie, radiologie si imagistica medicala.
Concursul se va desfasura sub forma de test-grila cu 200 de intrebari, pe o durata de 4 ore, punctajul minim de promovare reprezentand 60% din punctajul maxim ce poate fi realizat.
„Pana la data de 29 octombrie 2015, Ministerul Sanatatii va comunica universitatilor de medicina si farmacie numarul de candidati pentru fiecare domeniu din centrul universitar respectiv, urmand ca pana la data de 3 noiembrie 2015 sa transmita in format electronic listele nominale ale acestor candidati”, mai prevede proiectul.