Gina Bradea dezvăluie cantitățile corecte de zahăr care trebuie folosite la gem, respectiv dulceață, atrăgând atenția asupra faptului că dulceața, necesitând o cantitate mult mai mare de zahăr decât gemul, trebuie consumată mult mai rar. În caz contrar, dulceața devine „moartea albă„, atrage atenția vloggerița pe blogul ei
Gina Bradea a ținut să precizeze că principala diferență dintre aceste două preparare constă în cantitatea de zahăr pe care o folosim.
„Care este diferența dintre gem și dulceață? La gem se pune zahăr puțin sau îndulcitor, în funcție de cum dorim. La un kilogram de fructe se pot pune între 100 și 600 de grame de zahăr, în funcție de cât de dulce vrem să fie gemul sau cât de acre sunt fructele.
La dulceață e altă poveste. Dulceața se face cu foarte mult zahăr, adică un kilogram de zahăr la un kilogram de fructe. Nu există dulceață cu zahăr mai puțin, nu există dulceață făcută cu îndulcitor. Dulceața are siropul acela gros, ca mierea, iar fructele rămân tari, întregi, perfect confiate. Pur și simplu trântești fructul de pământ și rămâne întreg. Aia e dulceață. Niciun îndulcitor nu va obține siropul acela gros pe care îl dă zahărul. Dulceața este un produs de lux, pe care nu îl mâncăm zilnic. Are foarte mult zahăr, e bombă calorică, e moartea albă”, a explicat bucătăreasa.
Conservanții sunt substanțe periculoase care, în timp, pot determina apariția de boli grave în organism. Drept urmare, folosirea lor este recomandat să fie evitată pe cât posibil. Borcanele cu gem, dulceață și compot rezistă mult timp și fără conservanți, dacă sunt sterilizate în mod corect.
„Nu punem conservant la compot, la dulceață, la gem. Pur și simplu sterilizăm borcanele. Borcanele să fie perfect curate și sterilizate, și înainte de a pune în ele conținutul, și după. Cele mai simple și elementare reguli de bun simț ale conservelor”, a mai spus Gina Bradea.