Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii din supermarketurile din România. Puțină lume citește eticheta

Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii din supermarketurile din România. Este unul dintre cele mai preferate mezeluri de către români, pentru că sunt versatili și pot fi consumați în diverse combinații alimentare. Însă, puțină lume citește eticheta și știe ce ingrediente conțin.
Alina Costache
03 mart. 2024, 08:26
Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii din supermarketurile din România. Puțină lume citește eticheta
Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii din supermarketurile din România

Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii din supermarketurile din România. Recent, InfoCons a verificat mai multe tipuri de crenvurști disponibile în supermarketuri. Cele 19 sortimente au fost supuse mai multor teste, iar rezultatele nu sunt deloc cele pe care le așteptau românii.

Citește și: Medicii o vor lua razna! Mihaela Bilic încurajează consumul de mezeluri: „Sunt o supercarne”

Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii din supermarketurile din România

De obicei, rețetele presupun folosirea unei cantități de 70-90% carne de pui sau porc, în funcție de felul lor. Însă, în urma verificărilor făcute InfoCons, se pare că foarte multe tipuri de crenvurști nu respectă rețeta scrisă pe etichetă.

În urma studiilor, ceea ce este și mai grav este că unii crenvurști de porc nici măcar nu sunt de porc. Din contră, primul ingredient trecut pe etichetă este carnea de pui. Carnea de porc, care ar trebui să fie primordială, este trecută abia pe poziția a patra.

De asemenea, în rețeta celor 19 tipuri de crenvurști au fost regăsite E-uri, iar numărul de aditivi alimentari au variat între 2 și 11. Însă, au fost și crenvurști care au trecut cu brio testul, iar unele dintre ele se regăsesc în cele mai frecventate magazine de către români.

Crenvurștii comercializați de Lidl, cei de la Pikok conțin carne în procent de 93%, crenvurștii de la Kaufland conțin carne în procent de 84%. Un procent destul de mare de carne îl au și crenvurștii din Auchan, care au 80% carne de porc.

De unde provin mezelurile preferate ale Românilor de la LIDL

La LIDL, românii au o gamă foarte variată de mezeluri care provin atât din țara noastră, cât și din străinătate. De exemplu, mezelurile de la Cămara Noastră provin din România, în timp ce produsele de la Pikok sunt din Cehia sau Polonia. totodată, românii mai găsesc la raft și produse de la Dulano, iar brandul provine din Germania.

Toate aceste preparate din carne, dar și multe altele îți stau la dispoziția sub marca Pikok. Alege-le pentru sendvișuri sau aperitive ori pentru o masă de prânz preparată rapid”, se arată pe site-ul Lidl, la secțiunea de mezeluri.

Potrivit reprezentanților LIDL, mezelurile provenite din România sunt produse într-o fabrică din Cluj. De altfel, foarte multe dintre produsele proprii ale lanțurilor de magazine provin de la noi din țară.

Colaborăm cu cei mai importanți retaileri în domeniu și producem cu mult drag produsele pe care cu siguranță le cunoașteți deja, precum PIKOK, Cămara Noastră și BARONI pentru LIDL (…)”, au declarat reprezentanții companiei.

Mai mult, dacă vei intra pe site-ul Lidl vei găsi menționat faptul că produsele Cămara Noastră sunt 100% românești.

Din dragoste pentru tot ce este autentic românesc, am bătut țara în lung și-n lat și am căutat rețete originale după care să creăm cele mai bune produse românești.

Am căutat apoi cei mai buni furnizori autohtoni care să le producă pentru noi, respectând cele mai înalte standarde de calitate”, potrivit site-ul retailerului german.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'