Sigur ai mâncat cel puțin o dată crenvurști din comerț. Totuși, s-ar putea să te mai gândești dacă ar trebui să cumperi acest produs, după ce vei citi acest articol. Vezi mai jos ce conțin, de fapt, crenvurștii din țară.
Citește și Ce conține, de fapt, telemeaua din Lidl, Carrefour sau Kaufland. Mulți români nu au habar ce mănâncă
Pe rafturile magazinelor de la noi din țarăă se găsesc foarte multe tipuri de crenvurști.
De cele mai multe ori, românii optează pentru acest produs datorită faptului că sunt ușor de integrat în anumite preparate și sunt și gustoși.
Dimineața, alături de roșii, ouă fierte și puțină brânză, aceștia sunt ideali.
Însă, puțini dintre cei care aleg să îi pună în coșul de cumpărături știu, de fapt, ce conțin. Toată lumea știe faptul că subiectul legat de crenvurști este unul foarte discutat, părerile fiind împărțite de cele ai multe ori.
Sunt mulți români care îi consideră o variantă facilă și gustoasă de mic dejun.
În România, crenvurștii sunt consumați atât de adulți, cât și de cei mici. De obicei, atunci când trebuie să aleagă tipul de crenvurști, românii oscilează între cei din carne de pui sau de porc.
Totuși, puțini sunt cei care se întreabă câtă carne conțin ei, cu adevărat.
Probabil știi că rețeta de crenvurști trebuie să conțină și carne, însă, uneori, etichetele s-ar putea să te surprindă.
Crenvurștii din comerț sunt făcuți din carne și condimente menite să le dea un gust bun. Însă, nu toate etichetele specifică adevăratul conținut de carne din produsul respectiv.
În general, crenvurștii sunt buni dacă au în compoziție cel puțin 70%.
În urmă cu puțin timp, cei de la InfoCons au analizat mai multe tipuri de crenvurști existenți pe piață.
Dincolo de conținutul de carne și de condimente, majoritatea lor aveau o listă destul de bogată de E-uri. Dar, pentru că nu multă lume acordă importanță listei de ingrediente, crenvurștii continuă să se numere printre alimentele preferate ale românilor.
Printre altele, specialiștii trag un semnal de alarmă și includ crenvurștii pe lista alimentelor nesănătoase. Se recomandă să fie consumați moderat și, cel mai important, să fie fierți înainte de a fi mâncați.
În acest fel, te asiguri că stai departe de anumite boli de stomac.
În România, crenvurștii sunt consumați cel mai des la micul dejun. Specialiștii nu încurajează acest obicei, mai ales că, dimineața, organismul trebuie să își asigure vitamine și minerale.
Crenvurștii nu sunt deloc o variantă bună atunci când vine vorba de prima masă din zi. Micul dejun trebuie să conțină alimente care să îți dea energie pentru o zi întreagă. Poate că nu mulți români știu, dar mezelurile, în principal, sunt cele care te lasă fără energie.
În schimb, dacă vrei să faci față provocărilor de-a lungul zilei, poți opta pentru alimente sănătoase, cum ar fi fructe sau legume.