Sarea e foarte importantă în procesul de fermentare, e cea care apără legumele de bacterii nedorite și, totodată, le păstrează crocante și delicioase. Pentru murături perfecte e nevoie de o anumită cantitate de sare.
Citește și Ce beneficii au ciupercile. Motivele pentru care trebuie să le introduci în alimentație
Sarea dă murăturilor un gust deosebit și ajută la conservarea conținutului de vitamine și minerale din legume. În plus, încetinește procesul de fermentare destul de mult cât să permită dezvoltarea unei arome bogate și echilibrate. În cazul în care sunteți curioși câtă sare trebuie pusă, e necesar să știți că nu există o rețetă exactă. Depinde foarte mult de murături, de preferințele fiecăruia și metoda folosită.
Cele două metode pentru adăugarea sării
Există două moduri principale de a adăuga sare în procesul de fermentare a murăturilor:
Regula pentru cantitatea de sare variază între 1 și 3 linguri de sare la 1 litru de apă. Contează mult tipul de legume folosite și preferințele personale când vine vorba de gust.
Grosimea sării influențează cantitatea de sare efectivă din preparat. Sarea grunjoasă are o densitate diferită față de sarea fină, ceea ce înseamnă că o lingură de sare grunjoasă va cântări mai puțin decât una de sare fină. În funcție de textura sării, ar putea fi necesar să experimentați pentru a găsi cantitatea ideală care să vă satisfacă gusturile.
Trebuie găsit un echilibru fiindcă o cantitate prea mică de sare poate să ducă la dezvoltarea mucegaiului sau a bacteriilor nedorite, iar legumele nu vor rămâne crocante. Prea multă sare poate încetini fermentația, iar murăturile nu vor căpăta acea aromă complexă specifică.
Fiecare rețetă poate fi ajustată în funcție de gust. Puteți varia cantitatea de sare în funcție de legumele utilizate sau de cât de sărate preferați murăturile. Important este să aveți răbdare și să fiți dispuși să experimentați pentru a obține cele mai bune rezultate.
Specialitii recomandă între 1 și 3 linguri la 1 litru de apă.
Citește și Ești la un ingredient distanță de cel mai bun pilaf din lume. Originea lui provine din anul 1949