Au trecut aproape 30 de ani de la acel episod pe care Cătălin Botezatu se chinuie și acum să îl uite. A fost unul dintre cele mai dificile din viața lui. În 1995, creatorul de modă a fost închis pentru circa un an de zile într-o închisoare de maximă securitate din Italia. A fost acuzat de bancrută frauduloasă.
Cătălin Botezatu a mărturisit că a trăit o adevărată dramă în închisoare și că acea experiență i-a schimbat cu totul felul în care privea viața. A fost la un pas să fie ucis, după ce un deținut a vrut să-l atace cu cuțitul.
”Am fost la câțiva pași distanță de un cuțit și de a fi omorât de un deținut care era arestat acolo, probabil și cu niște boli mintale. Din dorința de a sta departe de acești oameni, toată ziua ocupam terenul de tenis și cine își dorea să joace, să aibă un partener, juca tenis cu mine. La un moment dat, acestui individ i s-a pus pata pe mine.
Mi-a spus că am monopolizat terenul de tenis, deși eu stăteam acolo doar să nu mă duc în altă parte, și a venit cu un cuțit către mine și a vrut să mă omoare. Am avut noroc că ceilalți oameni încarcerați de lângă terenul de tenis au sărit să mă ajute, pentru că obișnuiam să le fac diverse favoruri”, a povestit Cătălin Botezatu.
După ce a stat în arest preventiv aproximativ un an, în Italia, designerul a fost apoi transferat în arest la Rahova. Potrivit designerului, a fost „lucrat” de mai multe persoane din lumea politică de la noi.
”Un arest preventiv, o mafie politică financiară acum 27 de ani. Am căzut pradă… M-a afectat. Știi cum e? Când furi, e ok. Dar când nu furi și ești acuzat și ți se ia totul, totul, iar apoi trebuie să o iei de la 0, e o foarte mare nedreptate!
Dar eu am plecat capul, nu m-am răzbunat. Mă întâlnesc des cu acei oameni (n.r. – din cauza cărora a ajuns la închisoare), dar eu știu să-i privesc în ochi. Eu niciodată nu am blestemat, sunt un om credincios și am zis așa – Dacă am greșit eu, ok… Dacă au greșit alții, Doamne, fă-i să plătească. Și unii sigur au plătit.”, declara în urmă cu un an Cătălin Botezatu în emisiunea Cristinei Șișcanu, ”După faptă și răsplată”.