Cătălin Botezatu se declară dezgustat de imaginea pe care a văzut-o cu Andrei Nae, cadrul didactic din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității București care a fost fotografiat defilând în îmbrăcăminte de damă.
Citește și: Câți bani a pierdut Cristina Bâtlan în afacerea cu Cătălin Botezatu. În ce relații au rămas cei doi
Pe rețelele de socializare, Andrei Nae a primit o groază de înjurături, însă există și o bună parte a publicului care îi apără alegerea și modul în care alege să își expună convingerile. Cătălin Botezatu, însă, susține că indiferent ce orientare sexuală ar avea, felul în care bărbatul defilează în societate face rău chiar comunității LGBT+.
Creatorul de modă nu e de acord nici cu marile case de modă care au apelat la bărbați pentru a prezenta rochii de seară pe catwalk, fiind de părere că oricât de respectabile ar fi anumite branduri, acest gen de promovare reprezintă o pană totală de idei.
„Întotdeauna am considerat că persoanele publice sau persoanele care reprezintă puterea exemplului pentru societate, pentru oamenii care sunt în formare trebuie să tindă către perfecțiune. În cazul de față, eu zic că un profesor universitar, indiferent dacă este vorba despre o orientare sexuală sau nu, cred că abordarea vestimentară pe care o are lasă, totuși, de dorit. E o abordare extremă, ostentativă, virulentă, aș putea spune. Își dorește să atragă în mod express atenția. Nu este demnă de un cadru didactic, de un exemplu, așa cum spuneam mai devreme.
Indiferent ce face un om în intimitatea lui, astfel de expuneri publice, repet, ostentative, nu sunt normale. Nu poți să te prezinți în fața unor elevi, studenți, astfel îmbrăcat. Nu poți să ieși pe stradă astfel îmbrăcat. Tocmai de aceea, și o repet, orice individ/ individă poate să facă ce dorește în intimitatea sa, în dormitor sau în locuri mai puțin publice, dar în momentul în care ai depășit intimitatea trebuie să devină ceea ce sunt cu adevărat, așa cum Dumnezeu i-a lăsat. Toate aceste atacuri vizuale pentru societate, toate aceste look-uri stranii pentru marea parte a societății nu vor face decât să atragă un val de comentarii negative, ceea ce face ca și comunitatea gay din România, și nu numai, să fie privită altfel, tocmai din cauza unor astfel de exemple. Homosexualii, care până la urmă sunt niște oameni normali și ei, ajung să fie catalogați greșit pentru că niște persoane de genul acesta deranjează fonic, sonor, vizual societatea cu astfel de apariții.
Este o abordare incorectă. E adevărat că la polul celălalt, căci vorbim iarăși de un pol, moda face și ea în așa fel încât să încurajeze vestimentația în acest sens. Să nu uităm că Chanel, Dior și multe alte case de modă au promovat rochii de seară și diverse produse vestimentare, destinate femeilor, purtate pe manechini bărbați. Așa ceva nu se poate! Eu zic că acele case de modă, indiferent că e vorba de case de modă foarte mari, celebre, cred că rămân în pană de idei atunci când nu mai au ce să facă și promovează aceste produse altfel decât ar fi firesc. Nu aplaud această apariție, din contră, i-aș sugera domnului profesor să revină la catedră și în fața elevilor cu demnitate, cu moralitate, iar intimitatea să și-o consume așa cum își dorește”, a declarat Cătălin Botezatu, în exclusivitate pentru spynews.ro.
Andrei Nae este profesor la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine iar apariția lui a detonat o bombă latentă în România. După ce a apărut în haide de femeie, cadrul didactic a fost pus la zid, însă studenții i-au sărit în apărare și au vorbit foarte frumos despre acesta, caracterizându-l ca fiind un adevărat profesionist, deschis la minte și foarte deștept.