„Acum stau să iau o gură de aer și apoi mă duc la primărie să fac o conferință de presă ca să anunț măsurile rapide pentru eficientizarea administrării orașului. Sincer, nu mă așteptam. Credeam că se va întâmpla după data de 17, când vor fi audiați alți martori și se va convinge instanța că este un dosar de doi lei. Acum am o încredere reînnnoită în Justiție„, a declarat Cătălin Cherecheş.
De asemenea, instanța Curții de Apel a înlăturat şi obligația din măsura controlului judiciar de a nu comunica cu patru angajați ai primăriei, care sunt martori în dosarul de la Tribunalul Cluj.
“În temeiul art. 206 din Codul de procedură penală raportat la art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul Cherecheș Cătălin. împotriva încheierii penale nr. 49/J din 27.04.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. e din Codul de procedură penală (de a nu exercita funcţia de primar al municipiului Baia Mare) şi de a nu comunica în mod direct sau indirect cu martorii Pop Camelia Ecaterina, Mureșan Lia Augusta, Niculae Mircea şi Rusu Adrian – obligaţie impusă în temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedură penală. În temeiul art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 10 mai 2017″, se arată în decizia instanţei.
Pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie, el a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce se afla în stare de arest.
Ulterior, Cherecheș a depus jurământul de primar, apoi a fost suspendat din funcție, după care s-a aflat în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar.