Cătălin Cherecheș vrea cu orice preț să evite închisoarea! Tertipurile prin care edilul încearcă să fenteze legea și să scape de dosarul care se va prescrie în aprilie 2024

Primarul orașului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, vrea cu orice preț să scape de închisoare. După ce a a încercat să se descotorosească de cele două judecătoare care urmau să se pronunțe în dosarul lui, iar soacra sa a încercat să cumpere bunăvoința uneia dintre ele, edilul invocă probleme de sănătate în încercarea de a trage de timp și de a ajunge în luna aprilie 2024, atunci când faptele de care este acuzat se vor prescrie.
Alina Costache
13 nov. 2023, 12:24
Cătălin Cherecheș vrea cu orice preț să evite închisoarea! Tertipurile prin care edilul încearcă să fenteze legea și să scape de dosarul care se va prescrie în aprilie 2024
Cătălin Cherecheș vrea cu orice preț să evite închisoarea!

Cătălin Cherecheș vrea cu orice preț să evite închisoarea! În 2016, Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

Citește și Cătălin Cherecheș rupe tăcerea în scandalul momentului. Primele declarații video după ce socrii lui au fost arestați: „Cea mai aberantă și mizeră infracțiune. Și îl afectează fix pe cel care stă cu fiica ta în pat. Înțeleg multe, dar să-și bată joc de viața mea…”

Cătălin Cherecheș vrea cu orice preț să evite închisoarea!

Primarul orașului Baia Mare a fost acuzat că ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Baia Mare suma de 30.000 de lei pentru a susține financiar clubul. La vremea respectivă edilul le-a spus anchetatorilor că suma respectivă este de fapt un împrumut.

Inițial, primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare, însă a făcut apel, iar dosarul său a ajuns la Curtea de Apel Cluj, la un complet format din judecătoarele Georgiana Rodica Fărcaș Hîngan și Ancuța Pura de care edilul și familia sa ar fi încercat să scape, ba mai mult soacra acestuia ar fi încercat să cumpere bunăvoința uneia dintre ele.

Foarte important de precizat este faptul că una dintre judecătoare și anume Ancuța Pura a fost înlocuită de judecătoarea Monica Ioana Șortan, după ce a fost detașată ca personal de instruire la Școala Națională de Grefieri.

Surse din cadrul Curții de Apel Cluj spun că Ancuța Pura a solicitat de mai multe ori detașarea de la Curtea de Apel Cluj, asta în timp ce  avocatul lui Cătălin Cherecheș a cerut recuzarea acesteia pe motiv că este verișoară de gradul doi cu inculpatul. Din această cauză judecătoarea a fost nevoită să își facă tot arborele genealogic pentru a dovedi că nu e rudă cu Cherecheș.

Între timp, apelul în dosarul edilului a fost rejudecat de judecătoarele Hîngan și Șortan care au respins toate argumentele pe care se baza apărarea lui Cherecheș. Aceleași surse juridice afirmă că asupra celor două judecătoare a fost exercitată o presiune foarte mare în perioada de dinaintea judecării apelului.

Mai mult, pentru a trage și mai mult de timp, Chrerecheș a absentat la foarte multe termene care au avut loc în cursul acestui an, invocând probleme de sănătate.

Avocatul edilului a depus mai multe documente medicale din care reiese că acesta ar avea probleme cardiace, ba chiar ar fi fost internat în spital.

El a depus documente medicale care atestă că are probleme cardiace și că a fost chiar internat în spital. ”Totodată, precizează că medicul i-a transmis că inculpatul prezintă un sindrom coronarian acut cu elemente de infarct”, a arătat avocatul primarului, la termenul din septembrie.

Acesta a cerut amânarea judecății pentru a fi audiat în momentul în care se va simți mai bine. Ulterior, avocatul lui Cherecheș a cerut din nou amânarea pe motiv că și-ar fi angajat un alt avocat, care nu cunoaște cauza.

Argumentele invocate de avocat au fost respinse de cele două judecătoare, după ce procurorul de ședință transmis că îl suspectează pe Cătălin Cherecheș că încearcă să tragă de timp. Iar suspiciunile procurorului sunt fondate pentru că termenul de prescripție pentru faptele de care este acuzat edilul ar putea interveni în aprilie 2024.

Citește și Mama judecătoarei pe care soacra lui Cherecheș a încercat să o mituiască rupe tăcerea: „Am cunoscut-o la sediu, unde am fost căutată. Nu mi se pare normal să se abordeze persoanele pentru astfel de acțiuni”

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'