Legea in vigoare prevede foarte clar faptul ca un manager de spital nu poate avea o altă funcție, plătită sau neplătită, în afara spitalului pe care-l conduce. Insa, documentele contabile și medicale intrate în posesia HotNews.ro arată că, în octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu la clinica privată ANEMONA MED, care e deținută de doctorul Monica-Mihaela Cîrstoiu, soția managerului, anunţă România TV.
La acel moment, Catalin Cirstoiu era, ca si acum, managerul general al Spitalului Universitar. Corpul de Control al Guvernului a constatat, inca din 2020, posibila incompatibilitate a lui Catalin Cirstoiu în relația dintre pozițiile sale de la spitalul de stat și clinica familiei. Cu toate acestea, medicul a negat că are vreo funcție sau că încasează vreun ban pentru ce face la ANEMONA. Potrivit raportului, medicul Catalin Cirstoiu a sustinut, in scris, ca, la ANEMONA, face ”formare profesională de medici și rezidenți” si nu incaseaza bani sau alte drepturi salariale.
EXCLUSIV | Cătălin Cîrstoiu le răspunde celor care l-au criticat: „Eu m-am distrat pe tema glumelor de pe internet. Chelia lui Băsescu și zâmbetul lui Iliescu ar fi o combinație fericită”
Cu toate acestea, anul trecut in luna octombrie, Catalin Cîrstoiu a consultat la ANEMONA un pacient, i-a dat documente medicale pe care le-a semnat și parafat, iar pacientul a plătit 750 de lei pe factură. Scrisoarea medicală și parafa doctorului Cîrstoiu au fost pe ANEMONA MED, dar factura dată pacientului a venit de la o altă firmă: Praxis Medical. Aceasta din urma este firma soției lui Cătălin Cîrstoiu.
Inspectorii nu au putut constata în 2020 decât faptul că „site-ul oficial al clinicii private ANEMONA Med îl prezintă pe doctorul Cătălin Cîrstoiu ca specialist ce prestează activități medicale în cadrul acesteia. Astfel, susțin inspectorii, „se conturează o stare de fapt prin care sunt încălcate prevederile legii. Mai mult, inspectorii au adăugat și faptul că în declarația de avere depusă de medic în luna mai 2020, la mențiunile de la capitolul ”alte venituri producătoare de venituri nete care însumate depășesc 5.000 de euro pe an” este trecut printre altele și numele societății ANEMONA MED. In acest context, toate aceste aspecte necesita clarificate către inspectorii de integritate din ANI.
Referitor la toate aceste acuzatii, medicul Catalin Cirstoiu a incercat sa se apere: „Nu sunt incompatibil, nu sunt in conflict de interese. La momentul respectiv, am prezentat un punct de vedere al Corpului de control al premierului care si-a invalidat. Invocase o baza legala care nu exista, parte din raport. Din punctul meu de vedere nu am niciun fel de conflict de interese sau incompatibilitate”.
Cătălin Cîrstoiu îi dă încă o dată peste nas lui Nicușor Dan! „Eu sunt la metrou. În fiecare zi. Ţi-am păstrat un loc. Hai să vorbim”
Cătălin Cîrstoiu, despre Nicușor Dan: Are „diagnostice multiple ale unei singure patologii – lenea”
Candidatul PSD – PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a susținut, marţi la conferinţa de alegeri de la PSD Bucureşti, că Nicuşor Dan are „diagnostice multiple ale unei singure patologii – lenea”.
„Dacă acum două săptămâni credeam că are un singur diagnostic cu multiple patologii, Nicuşor Dan, azi, aflu că, de fapt, sunt diagnostice multiple ale unei singure patologii- lenea. Asta e în Primăria Capitalei. Problema majoră e că pentru lene nu există pastile. Şi atunci va trebui să ne imaginăm noi toate acele tratamente care să modifice ceea ce determină lenea, pentru că, dincolo de orice, oraşul, ca şi corpul uman, are un cap. Acolo e creierul. Creierul e Primăria Generală a Capitalei”, a spus el, susținând că „în ultimii patru ani oraşul a stat în loc”.
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, i-a răspuns, miercuri, contracandidatului său de la PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, care a susținut, despre el, că „are diagnostice multiple ale unei singure patologii – lenea”. „Concursul de metafore mai târziu. Deocamdată să vedem proiecte pentru Bucureşti”, a declarat, miercuri, Nicuşor Dan.