Cătălin Cîrstoiu nu se retrage „deocamdată”: „Din punctul meu de vedere, mandatul oferit de coaliţie este şi acum pe masa coaliţiei”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, susţine vineri o conferinţă de presă în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală, în condiţiile în care luni ar urma să-şi înregistreze oficial candidatura.
Filip Stan
19 apr. 2024, 17:59
Cătălin Cîrstoiu nu se retrage
UPDATE

Am operat si in alte spitale publice, si in Republica Moldova, am oferit opinii medicale si in alte spitale private cand mki s-a solicitat, am raspuns oricarui apel, mi-am ajutat colegii.

Eu nu fac o chirurgie usoara, ci complicata, tumori ososase, proteze, nu este un domeniu accesibil oricui, asa ca mi-am ajutat colegii, asta e menirea mea.

Legat de participarea mea la Anemona Med, mi-am ajutat in egala masura si colegii si am raspuns si cererilor unor pacienti care mi-au solicitat expertiza. Din punctul asta de vedere dorm linistit.

In alta ordine de idei, pacientii aleg singuri la ce medic merg si daca merg in sistemul privat sau public.

In orice policlinica sau spital privat pot merge platit sau prin CNAS. Legea 95, care reglementeaza sanatatea, a fost modfificata in 2016. Aceasta ordonanta nici macar nu a fost avizata de Parlament. Legea spune ca functia de manager este incompatibila cu orice activitate remunerata sau neremunerata, cu exceptia activitatilor din spitalul unde este manager. Asa incat oricine ocupa aceasta pozitie si are timp liber, nu mai poate face nicio activitate.

Daca am fi obiectivi, am gasi multe astfel de situatii, dar asta nu e relevant. Ar trebui sa incercam sa asezam lucrurile asa cum trebuie.

As vrea sa mai spun ca eu am vrut sa faco administratie publica in Bucuresti mizand pe un sprijin politic stabil in Consiliul General, nu o administratie politica.

Cam asta este declaratia.”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu: „Am devenit omul negru, nu cred că este corect faţă de mine, eram un om respectat”

„Eu nu am intrat in cursa aceasta pentru ca m-am trezit eu, ci pentru ca am avut o propunere din partea liderilor coalitiei. Din punctul meu de vedere, mandatul oferit de coalitie este si acum pe masa coalitiei.”

„Nu pot face acest demers decat cu sprijinul coalitiei. In momentul acesta incerc sa lamuresc si sa lamurim impreuna ceea ce a aparut in spatiul public. Pana acum o saptamana eram un om respectat, acum am devenit omul negru. Nu cred ca este corect fata de mine, dar am invatat foarte multe in aceasta perioada.”

„Mesajul meu e foarte clar. Eu am o meserie, sunt medic, imi pot face meseria. Pentru mine nu e necesar sa ajung primar general. Cred ca managementul Bucurestiului poate fi facut altfel. Am invatat foarte multe lucruri interesante despre capitala.”

Cîrstoiu: „Pacienţii merg unde se simt în siguranţă”

„Pacientii merg unde se simt in siguranta. Mie mi s-a intamplat frecvent ca pacienti care nu voiau sa calce in spitalele publice sa vrea sa vina sa se opereze, pentru ca i-am convins. In egala masura mi s-a intamplat sa vad pacienti care au fost consultati in spital public si au mers sa se opereze la privat. Problema asta nu poate fi transata decat daca va exista o decizie ca medicii sa nu mai poata lucra decat in sistemul public sau in cel privat.”

Ştirea iniţială

Ambii preşedinţi ai celor două partide ce formează coaliţia guvernamentală, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, să organizeze o conferinţă de presă în cadrul căreia să clarifice acuzaţiile de incompatibilitate care au apărut în spaţiul public.

După mai multe zile în care nu a avut nicio apariţie publică, medicul Cătălin Cîrstoiu a anunţat că va susţine conferinţa de presă vineri, la ora 18:30, în faţa Spitalului Universitar, al cărui director este.

Anunţul privind organizarea conferinţei vine după ce liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public,acesta nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.

Liderul PSD a precizat că în opinia sa, conferinţa de presă trebuia făcută deja şi a anunţat că urmează o discuţie comună împreună cu Nicolae Ciucă şi cu Cătălin Cîrstoiu, cel târziu luni.

Citeşte şi: Pânişoară, candidatul ecologiştilor îl spulberă pe Cîrstoiu: Am oprit un impostor

Şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care ţin de problemele sale personale. La final, va exista o nouă analiză. ”Să putem să mergem mai departe sau să vedem ce decizie se ia”, a afirmat liderul PNL.

Cătălin Cîrstoiu a fost anunţat oficial candidat din partea PSD-PNL la Primăria Generală în 20 martie.

Ulterior, Hotnews.ro a publicat documente care arată că medicul Cătălin Cîrstoiu a lucrat şi în toamna lui 2023 ca manager la stat, dar trimitea pacienţii în privat, unde-i consulta la clinica familiei sale. Potrivit Hotnews, Raportul Corpului de Control al Guvernului, care semnala către ANI posibilele situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în cazul managerului SUUB Cătălin Cîrstoiu, a ajuns la agenţie în 2020. Tot Hotnews a prezentat mesaje, documente şi mărturii ale unor pacienţi ai medicului Cîrstoiu care, prin interpuşi, fuseseră direcţionaţi către clinica Anemona, aprţinând soţiei medicului.

Cîrstoiu a respins în numeroase rânduri acuzaţiile. În ultima perioadă, au circulat frecevent informaţii referitoare la retragerea sa din cursa electorală, însă el a negat că ar avea asemenea intenţii.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, oficial candidat la Primăria Capitalei. A venit cu tricouri cu mesaje speciale pentru contracandidații lui

Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Spynews
”Nu îmi este frică”. A fost sau nu Gabi Bădălău bătut de Bianca Drăgușanu?! Ce spune despre presupusele acte de violență ale vedetei de la o petrecere
Evz.ro
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total, cel puțin pe net
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Autoritățile Române înțeleg Durerea Familiei Române din Leeds, dar Consideră Decizia Britanicilor „Legală și Îndreptățită”
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!