Cătălin Ivan: Până în ultima clipă, vom face tot ce va fi nevoie ca USL să rămână unită

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, raspunde afirmatiilor facute de Cristina Pocora, subliniind ca PSD si premierul Victor Ponta nu doresc dezbinarea USL, ci dimpotriva, continuarea parteneriatului si proiectului actual.
Filip Stan
21 feb. 2014, 12:30
Cătălin Ivan: Până în ultima clipă, vom face tot ce va fi nevoie ca USL să rămână unită

„Consider cu fermitate ca proiectul USL trebuie sa mearga mai departe. Guvernul este al tuturor romanilor, nu al PSD sau PNL, si trebuie sa evitam o criza politica. Pana in ultima clipa credem ca USL trebuie sa ramana unita, si acesta este sensul tuturor declaratiilor de pana acum ale liderului PSD, Victor Ponta.

Regret ca doamna Pocora, in calitatea sa de purtator de cuvant, continua sa promoveze o informatie gresita, data pe surse, legat de ce ar fi declarat premierul Victor Ponta in privinta candidaturii lui Crin Antonescu. Domnul Victor Ponta a comentat o ipoteza, nu a facut afirmatiile pe care doamna Pocora le crediteaza ca fiind adevarate cu privire la candidatura domnului Antonescu. Asa cum a declarat si premierul Romaniei, noi vrem in continuare noii ministri desemnati de PNL si asteptam ca partenerii nostri liberali sa ia o decizie cat mai repede in privinta acestora. Inca de la inceput, acestia au fost invitati sa isi preia portofoliile de ministri, chiar daca discutia despre postul de vicepremier s-a prelungit ulterior.
Reamintim ca, pentru a evita blocajul, premierul i-a propus lui Crin Antonescu sa numeasca ministri interimari din partea PNL macar la ministerele Economiei si Finantelor. A fost o dovada de maxima deschidere. Din pacate, presedintele PNL a refuzat, situatie in care prim-ministrul a decis sa inainteze presedintelui Basescu alte propuneri de interimari, pana cand posturile ar urma sa fie ocupate de propunerile liberale.

In ceea ce priveste Strategia fiscal bugetara pentru perioada 2014-2016 si masuri precum reducerea impozitarii muncii prin scaderea CAS si neimpozitarea profitului reinvestit, doresc sa subliniez ca masurile enuntate sunt asumate inca din 2012 de toate partidele din USL, in oferta noastra electorala si in programul de guvernare al USL. Sunt obiective asumate in 2012, care nu ar trebui sa surprinda pe nimeni in 2014. Faptul ca ele se mentin in strategiile noastre arata ca vrem sa punem in aplicare aceste masuri. Informatiile privind sustinerea Guvernului pentru legea amnistiei sunt neadevarate, si reamintim faptul ca Guvernul a dat, prin ministerul Justitiei, aviz negativ la proiectul legii, cerand dezbatere publica pe un asemenea act normativ.

Din punctul de vedere al PSD, USL ramane un proiect major, pe care il consideram necesar si extrem de important pentru alungarea de la putere a regimului Basescu. In legatura cu neadevarurile difuzate in spatiul public, inclusiv in comunicatul de astazi al purtatorului de cuvant al PNL, ne abtinem sa le comentam mai mult. Nu dorim sa evidentiem cu tactica cui de comunicare se aseamana aceasta regretabila abordare, venita din partea colegilor nostri. Si vom crede pana la capat in buna credinta a aliatilor nostri si in dorinta tuturor de a ajunge la un numitor comun cu privire la continuarea guvernarii in aceasta formula”, a declarat Catalin Ivan.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...