„Înduioşătoare, dacă n-ar fi fost uşor jenantă, atitudinea domnului Toader, care aştepta cuminte pe culoar, precum un căţeluş de companie, deşi cunoştea bine că nu era invitat şi care era procedura, deci că nu va fi şi dânsul chemat în sesiunea de ‘ham-ham’ politic. Spune multe despre credibilitatea pe care nu o va putea dobândi în Europa. Un ministru al României nu are voie să stea pe la uşi. Dacă e invitat, merge şi vorbeşte, dacă nu, nu are ce căuta. Condamnabilă declasare a funcţiei. A lipsit tabloului dezolant costumul popular al doamnei Dăncilă şi inconfundabilul citit din pagini urmărind rândul cu degetul, stil ‘Plenara Judeţeană a PCR'”, a scris Predoiu joi, pe Facebook.
El a criticat şi modul în care s-au manifestat europarlamentarii români prezenţi la dezbaterile din Parlamentul European.
„Dezbaterea din Parlamentul European privind legile pesediste ale Justiţiei a reconfirmat lipsa de clasă politică şi, pe alocuri, de maniere, a multor europarlamentari români. Remarcabil tupeul domnului Nica, pe care depoziţiile de martori şi inculpaţi din tribunalele scandinave nu-l mai înfricoşează. Doamna Nicolai s-a remarcat prin binecunoscuta-i ‘fineţe’ de discurs. Adevărul a fost schimonosit, copleşit şi înghesuit, undeva pe sub bănci, de marea majoritate a discursurilor din ambele tabere”, susţine Cătălin Predoiu.
În opinia sa, calitatea dezbaterii a fost determinată de calitatea europarlamentarilor români, care ar putea să scadă şi mai mult după următoarele alegeri.
„În ce priveşte fondul problemei, dacă organizarea dezbaterii a fost un follow-up la declaraţia Juncker-Timmermans din 25 ianuarie, nu e de bine pentru România. Şi nu m-am bucurat niciodată când ţara noastră e pusă în dificultate, chiar dacă asta înseamnă un blam mare pentru PSD. Întrucât la PSD este întreaga responsabilitate”, mai spune Predoiu.