„Ele (extrădările din Marea Britanie către România – n.r.) se supun tratatelor bilaterale și de cooperare judiciare internaționale. Deci chiar dacă Marea Britanie nu ar mai aplica instrumentele europene, rămân în vigoare celelalte prevederi ale tratatelor de cooperare judiciară și nu cred că acest lucru va afecta procedurile”, a declarat Cătălin Predoiu.
În privința lui Alexander Adamescu și Puiu Popoviciu, aflați în prezent în Marea Britanie, ministrul Justiției a afirmat că justiția britanică judecă aceste cereri, iar „toate procedurile pe care Ministerul Justiției le-a desfășurat sunt la zi”.
În 3 august 2017, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul Băneasa. Puiu Popoviciu a părăsit România înainte ca instanţa supremă să pronunțe sentinţa în acest dosar, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze.
Omul de afaceri a fost reţinut la Londra, în 14 august 2017, însă a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire.
Potrivit DNA, în perioada 2000 – 2004, rectorul USAMV Bucureşti Ioan Niculae Alecu, cu sprijinul lui Puiu Popoviciu și în baza unui contract încheiat ilegal, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu.
Alexander Adamescu este şi el cercetat de DNA într-un dosar de corupţie, pe numele său fiind emis în anul 2016 un mandat european de arestare. În prezent, Alexander Adamescu se află în Marea Britanie.