Cătălin Voicu nu va merge în penitenciar pentru că judecătorii au decis să menţină sentinţa de eliberare condiţionată dată pentru fostul senator PSD, informează România TV. Mai exact, vineri, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins apelul declarat de procurorii DNA, dar şi cel formulat de apărătorul lui Cătălin Voicu şi au menţinut sentinţa din prima instanţă, când judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis condamnarea lui Cătălin Voicu la 5 ani de închisoare, dar s-a contopit pedeapsa cu cea de 7 ani pe care o primise în alt dosar şi trebuia să execute cea mai grea dintre pedepse. Doar că între timp Cătălin Voicu a executat fracţia necesară din această pedeapsă şi a fost eliberat condiţionat. Astfel că în acest moment fostul senator PSD Cătălin Voicu nu va merge din nou la închisoare, chiar dacă a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare.
Iniţial, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Cătălin Voicu, în februarie 2017, la cinci ani închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu într-un dosar în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte.
Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost trimis în judecată în acest dosar în noiembrie 2014, de procurorii DNA. L-au acuzat de complicitate la abuz în serviciu, faptă pe care a comis-o în perioada în care era consilier la Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, folosindu-se de funcţiile de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit la directorul Electrica din acea perioadă, Nicolae Coroianu, şi la directorul economic să acorde contracte firmei Tech Safety pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare Electrica, Electrica Serv şi SISE Moldova aveau produse pe stoc peste necesar şi la preţuri supraevaluate de la acelaşi furnizor.
În urma acestor intervenţii, Nicolae Coroiu a dispus funcţionarilor din subordine, iar Petru Andronache a aplicat aceste dispoziţii privind achiziţii publice de echipament individual de protecţie şi echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 de lei (fără TVA) de la societatea Tech Safety.
Echipamentele au fost achiziţionate la un preţ supraevaluat, fără a se organiza vreo procedură de achiziţie publică, fiind prin încredinţare directă, fără a exista o negociere a preţului, care a fost stabilit potrivit intereselor furnizorului.
Astfel, au fost încheiate 77 de contracte cu firma Tech Safety, facturile pentru echipamentele livrate fiind achitate în regim de urgenţă.