CATALOG ELECTRONIC în şcolile din Capitală. NOTELE, transmise părinţilor prin SMS

Toate școlile din sectorul 3 al Capitalei vor avea, începând cu 15 septembrie, un catalog electronic, grație unui proiect-pilot derulat de autoritatea locală în parteneriat cu Ministerul Educației.
Iulian Tudor
02 sept. 2015, 10:59
CATALOG ELECTRONIC în şcolile din Capitală. NOTELE, transmise părinţilor prin SMS

Profesorii de la şcolile din sectorul 3 din Capitală vor veni la ore cu un laptop și vor scrie în catalogul electronic toate notele și absențele elevului. Fiecare notare va fi transmisă în timp real părinților prin SMS și pe adresa de email.

Argumentele principale pentru care am dorit implementarea acestui sistem au fost: relaționarea cu ministerul și inspectoratele devine mult mai ușoară, datele vor fi transmise rapid, online. Dacă profesorii aveau până acum de făcut raportări și situații care dureau ore întregi, astăzi ele vor fi scurte, un click, adică o secundă. Cel mai important este și îmbunătățirea comunicării dintre profesori și părinții elevilor. Pentru orice modificare, mențiune în contul elevului, sistemul generează în mod automat SMS către părinți„, a declarat primarul sectorului 3, Robert Negoiță, potrivit Agerpres.

Edilul apreciază că, prin acest sistem, vor scădea absențele cu 20% și vor crește mediile, existând un control mai bun din partea părinților în activitatea școlară a copiilor.

Prezent la conferința de lansare a proiectului, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a apreciat acest proiect, care ar putea duce în opinia sa la îmbunătățirea rezultatelor la evaluarea națională a elevilor. „Pentru prima oară am reușit să aprobăm decontarea manualelor școlare pentru clasele a XI-a și a XII-a. Din acest motiv îmi place să cred că rezultatele vor fi mai bune la examenul de Bacalaureat. La fel și catalogul electronic va contribui la rezultate mai bune„, a spus ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a opinat că, până în 2020, toate școlile din țară ar trebui să aibă implementat acest catalog electronic, în cadrul unor proiecte ce vor primi finanțări cu fonduri europene. „Ca profesor, acest sistem îți ușurează munca extraordinar pentru că te scutește de calculat medii, de ștampilat, de greșeli. Era multă muncă birocratică. Va fi un catalog impecabil. În ultimii ani erau (cataloagele — n.r.) din hârtie proastă, stăteai să lipești și să coși la ele. Profesorul va avea un cod de acces în program, la fel și elevul și părintele. Catalogul are mai multe funcții de absențe, note și observații. Părintele va vedea ce este scris imediat„, a declarat directoarea unei școli.

Reprezentanta firmei care implementează acest proiect-pilot în școlile sectorului 3, Roxana Simion, a arătat că părintele va avea un cont propriu pe care îl primește prin înștiințare de la Primărie sau școală și va putea intra de pe orice calculator, laptop sau telefon pentru a vedea toată activitatea școlară a copilului.

Părintele și elevul nu pot interveni în catalog, doar profesorul. Va fi o confidențialitate a elevului. Știți, la catalogul clasic se pot ști notele oricărui elev. În momentul în care profesorul a completat nota sau absența părintele află și nu pot să spună că nu știu și pot lua atitudine în timp util„, a explicat Roxana Simion.

Catalogul electronic poate fi implementat în școlile sectorului 3 deoarece toți profesorii dețin laptopuri sau tablete care se pot conecta la sistemul wi-fi din școli. La fiecare sfârșit de semestru, catalogul va fi scos la imprimantă și va putea fi arhivat alături de cel clasic.

DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Spynews
Mihai Leu, transportat de urgență la spital. Fostul campion e în stare critică la Terapie Intensivă. A fost adus la Spitalul Fundeni cu elicopterul
Bzi.ro
Laura Cosoi, apariție neașteptată în costum de baie! Arată senzațional la 43 de ani, după 4 nașteri
Fanatik.ro
Cinci zodii încep luna mai în forță. Noroc cu carul în următoarele 20 de zile. Fecioarele, cele mai avantajate
Capital.ro
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Noua decizie a intrat deja în vigoare. Ce se întâmplă cu cărțile de identitate
Playtech.ro
Cât e ajutorul social în Spania în 2025. Ce condiții trebuie să îndeplinească un român pentru a-l primi
DailyBusiness
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
Adevarul
„Acea națiune va fi zdrobită foarte curând”. Trump spune că încearcă să salveze Ucraina
wowbiz.ro
România, fără curent în următoarele zile! Vestea vine după blackout-ul din Spania și Portugalia. Lista zonelor care nu vor avea electricitate. Ce se întâmplă, de fapt?
Spynews
Andrew Barabancea, fiul Ozanei Barabancea, a suferit infarct la 24 de ani. Care e starea de sănătate a tânărului / FOTO
Spynews
Mihai Mitoșeru, primele declarații despre noua iubită! Este prima relație oficială după divorț
Evz.ro
Trucuri simple și eficiente. De ce să punem telefonul într-un pahar de sticlă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Simona Halep, în costum de baie şi cămaşă transparentă! Cât costă geanta Marni de plajă
kanald.ro
Românii din acest oraș sunt sfătuiți să evite apa de la robinet! Primarul a făcut anunțul
Cancan.ro
BREAKING | Vești proaste de la spital despre Mihai Leu. Sportivul român a fost indus în comă pentru a nu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
ANAF a dat ordin. Românii sunt obligați în mai 2025. Termen limită obligatoriu - vineri, 9 mai
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
stirilekanald.ro
Restaurant mistuit de flăcări. Cel puțin 22 de oameni au murit
Pană de curent în România. Autorităzile au făcut acum anunțul: zonele afectate
MediaFlux
ANAF are o nouă țintă. Informații pentru românii care merg la medic
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Când lecțiile vin de la repetenți: ce ne transmite JD Vance înainte de alegeri