Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Cataloagele, spaima tuturor elevilor, ar putea deveni amintire. Dacă la prima vedere pare o veste bună pentru elevi, nu este deloc aşa. Cataloagele nu dispar de tot, ele au fost înlocuite de unele electronice, la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală. Avantajele implementării unui astfel de sistem sunt de toate părţile, însă cei mai câştigaţi sunt părinţii, care îşi pot monitoriza, în orice moment, copiii.
Ileana Popescu
21 mart. 2012, 11:27
Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Catalogul electronic este un proiect nou în România. Ideea de a înlocui cataloagele clasice cu cele electronice a aparţinut celor la de Colegiul „Tudor Vianu” din Capitală, iar softul aplicaţiei a fost realizat chiar de către elevii acestei şcoli.

Cu ajutorul părinţilor s-au adunat bani pentru 16 tablete, iar în urma unei colaborări cu Samsung Electronics România, şcoala a primit 25 de tablete. În urma acestei iniţiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete aflate permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinții pot accesa toate aceste informații în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

„Tableta, devenită catalog virtual, completează catalogul clasic într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reușind în acest fel ca triumviratul școala – elevi – părinți să capete o dimensiune reala”, a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note și absențe, şi informații detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute. Pe lângă funcția de catalog, tabletele servesc și drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru a difuza conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact”, a completat Severius Moldoveanu.

Un beneficiu important al acestei aplicaţii este că numărul absenţelor a scăzut aproape la jumătate într-un an. „Dacă la sfârştiul semestrului I din anul şcolar 2010-2011 erau 12.200 de absenţe, la finalul semestrului I din anul şcolar 2011-2012, numărul lor a scăzut la 6.700”, a precizat directorul Colegiului.

Pentru a accesa informațiile despre situația școlară a copiilor, părinții trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non-stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către 75% dintre părinți.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Pensionarii care vor PLĂTI MAI MULT. A intrat în vigoare la 1 iulie
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vestea momentului despre Facebook. Se întâmplă doar în UE
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Nu e iluzie optică! Ce și-a construit în balconul apartamentului acest bărbat din Cluj-Napoca
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Interdicție pe STRĂZILE din România. Șoferii sunt ARESTAȚI pentru 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden, diagnosticat cu Covid, își întrerupe campania electorală
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'