Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Cataloagele, spaima tuturor elevilor, ar putea deveni amintire. Dacă la prima vedere pare o veste bună pentru elevi, nu este deloc aşa. Cataloagele nu dispar de tot, ele au fost înlocuite de unele electronice, la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală. Avantajele implementării unui astfel de sistem sunt de toate părţile, însă cei mai câştigaţi sunt părinţii, care îşi pot monitoriza, în orice moment, copiii.
Ileana Popescu
21 mart. 2012, 11:27
Catalogul clasic, înlocuit de o tabletă. Părinţii au acces non-stop la notele elevilor

Catalogul electronic este un proiect nou în România. Ideea de a înlocui cataloagele clasice cu cele electronice a aparţinut celor la de Colegiul „Tudor Vianu” din Capitală, iar softul aplicaţiei a fost realizat chiar de către elevii acestei şcoli.

Cu ajutorul părinţilor s-au adunat bani pentru 16 tablete, iar în urma unei colaborări cu Samsung Electronics România, şcoala a primit 25 de tablete. În urma acestei iniţiative, Colegiul dispune acum de 41 de tablete aflate permanent în custodia profesorilor.

Prin intermediul tabletelor, profesorii pot trece notele, absențele și alte mențiuni detaliate cu privire la elevi şi activitatea lor în sala de clasă, în timp ce părinții pot accesa toate aceste informații în timp real, de la orice computer conectat la Internet.

„Este prima iniţiativă de acest gen din țara noastră și ne bucurăm că Samsung este partener în cadrul unui proiect menit să ofere un impuls modernizării educației în România. Mai mult, tabletele oferă, atât profesorilor, cât şi părinţilor, posibilitatea de acces instant la situaţia şcolară a elevilor, eficientizând procesul de control şi îndrumare. Astfel, sperăm ca acest proiect să devină un exemplu şi pentru alte şcoli şi licee din România”, a declarat Sorin Manea, managerul diviziei Telecom din cadrul Samsung Electronics România.

„Tableta, devenită catalog virtual, completează catalogul clasic într-un mod care va aduce cu siguranţă beneficii tuturor celor implicaţi în procesul de educaţiei al copiilor noştri, reușind în acest fel ca triumviratul școala – elevi – părinți să capete o dimensiune reala”, a precizat Severius Moldoveanu, directorul Colegiului Național de Informatică „Tudor Vianu”.

Cu ajutorul tabletelor, profesorii pot accesa un sistem informatic în care pot stoca, pe lângă note și absențe, şi informații detaliate, precum întârzierile elevului la ora de curs sau temele nefăcute. Pe lângă funcția de catalog, tabletele servesc și drept suport pentru cursuri, oferind posibilitatea conectării la un proiector sau la boxe pentru a difuza conținut multimedia.

„Tabletele sunt o modalitate mult mai flexibilă de a aduce material didactic la orele de curs. În loc să poarte cu sine o hartă de dimensiuni mari, cu o greutate considerabilă, profesorul trebuie doar să aibă la îndemână catalogul virtual, pe care poate încărca hărți digitale de înaltă rezoluție, ce pot fi afișate cu ușurință, prin intermediul unui proiector compact”, a completat Severius Moldoveanu.

Un beneficiu important al acestei aplicaţii este că numărul absenţelor a scăzut aproape la jumătate într-un an. „Dacă la sfârştiul semestrului I din anul şcolar 2010-2011 erau 12.200 de absenţe, la finalul semestrului I din anul şcolar 2011-2012, numărul lor a scăzut la 6.700”, a precizat directorul Colegiului.

Pentru a accesa informațiile despre situația școlară a copiilor, părinții trebuie doar să acceseze un cont personal, la care au acces non-stop, de pe orice computer. Conform datelor disponibile în acest moment, sistemul este accesat, în medie, de trei ori pe săptămână, de către 75% dintre părinți.

DailyBusiness
O autostradă spectaculoasă va lega Comarnic de Brașov, cu investiții de 4 miliarde de euro!
Spynews
Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte ca Silviu Prigoană să fie declarat decedat. Un martor a povestit în amănunt ce a pățit fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu
Bzi.ro
Loredana Groza a pozat în lenjerie intimă excentrică! Reacțiile au fost extrem de dure: „La vârsta ei este dezgustător!” – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Cum se face cea mai scumpă cafea din lume. E obținută din excrementele unui animal ciudat
Capital.ro
Sancțiune iarna pentru șoferi. Amendă chiar FĂRĂ anvelope de vară. Îți confiscă și certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Elena Udrea iese din închisoare? Familia abia o așteaptă acasă, ce decizie au luat magistrații.
DailyBusiness
Inflația atinge 4,7% în România! Serviciile explodează cu 7,6% în doar un an!
Adevarul
Patru țări europene ar putea fi următoarele pe lista lui Vladimir Putin
wowbiz.ro
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu care era la masă povestește ce a făcut înainte să-și dea ultima suflare
Spynews
Silviu Prigoană a murit! Fostul soț al Adrianei Bahmuțeanu s-ar fi înecat cu mâncare într-un restaurant
Spynews
Scandal între Vlad Pascu și judecător, la ultimul proces! Ce l-a deranjat pe magistrat, după ce șoferul drogat a cerut arestul la domiciliu
Evz.ro
Manevra Heimlich: Primul ajutor atunci când o persoană se sufocă din cauza unui corp străin. Video
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
kanald.ro
A murit Silviu Prigoană, într-un restaurant din Bran! Afaceristul a căzut pe podea în timpul mesei
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Șoc în lumea tenisului. Simona Halep a renunțat
StirileBZI
Toți românii cu mașini second-hand trebuie să știe asta: Acest document este obligatoriu de la 1 decembrie 2024
Prosport.ro
FOTO. Cum arată femeia cu care toți bărbații vor să aibă o relație
stirilekanald.ro
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
substantial.ro
Liderul AUR, George Simion, acuzat de legături cu serviciile rusești
MediaFlux
Șeful CASEI de PENSII anunță MAJORAREA PENSIILOR. Cu CÂT se MAJOREAZĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
A murit Silviu Prigoană… la numai 61 de ani