Autorităţile germane din aviaţia comercială solicită o examinare medicală şi mai riguroasă a piloţilor pentru a putea fi evitate alte catastrofe de acest gen, cum a fost cea în care aparatul Germanwings a fost prăbuşit în mod intenţionat de către copilot, între stânci.
‘Consumul de medicamente psihotrope și de droguri trebuie, de asemenea, să fie depistat’, a mai spus Teichmuller, în condițiile în care ancheta a dezvăluit că Andreas Lubitz, copilot pe acea cursă, a suferit în trecut profunde episoade de depresie și de porniri suicidale, și a consultat mai mulți psihiatri.
Potrivit presei germane, medicamente pentru afecțiuni de ordin maniaco-depresiv au fost de asemenea găsite la domiciliul tânărului de 28 de ani, suspectat că a lansat în mod deliberat, la 24 martie, avionul Boeing al companiei Germanwings spre versanți ai Alpilor francezi, ucigând 149 de persoane și pe el însuși.
Recomandările formulate de Hans-Werner Teichmuller depășesc practicile actuale care, în cadrul examenului anual de aptitudine pentru zbor, mai prescrie analize pentru nivelul de hemoglobină și, în unele cazuri, al glicemiei.
Aceste examene medicale nu permit măsurarea prezenței de medicamente psihotrope sau de droguri, potrivit Die Welt, care notează că nu există nicio examinare psihologică periodică a piloților. Aceste examinări medicale permit doar o măsurare indirectă a prezenței excesive de alcool în organism, potrivit Agerpres.
Asociația analizează alte recomandări, cum ar fi examinarea ficatului, a rinichilor sau nivelului de colesterol, a mai spus Hans-Werner Teichmuller pentru Die Welt.
Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT FRANŢA. Cum se blochează uşa de la cabina piloţilor, la un Airbus VIDEO
La sfârșitul lui martie, la puțin timp după catastrofă, vicepreședintele asociației, Uwe Beiderwellen, a calificat, într-un interviu la televiziunea SWR, drept ‘exagerată’ ipoteza unor teste psihologice pentru piloți în timpul unor examene medicale de rutină.
Duminică, Autoritatea germană pentru supervizarea transportului aerian (LBA), care eliberează brevete de zbor pentru piloți, a dat asigurări că nu a fost informată de Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, cu privire la depresia copilotului.
Potrivit Parchetului din Dusseldorf, Lubitz i-ar fi ascuns angajatorului său că figura în concediu medical chiar în ziua catastrofei, un certificat în acest sens fiind găsit la unul dintre domiciliile sale.