1939 – Se naște Ion Țiriac, într-o comunitate primitivă de vânători și culegători din zona Brașovului. Picturile rupestre din camera lui, cu oameni stilizați care vânează bizoni cu arcul, îi vor marca primii ani din viață.
1952 – Copil fiind, Ion Țiriac nu se simte pregătit să omoare mistreți. El se mulțumește doar să-i bată, pentru a le da o lecție și a le arăta cine e vânătorul în relația dintre ei.
1955 – Citind poezia Moartea Căprioarei, Ion Țiriac găsește fascinant faptul că n-a fost nevoie de un țarc închis și o sută de gonaci pentru împușcarea animalului. ”E adevărat, autorul și bravează foarte mult”, e concluzia lui Țiriac.
1958 – Începe să joace în echipa de hochei a României, dar se retrage după ce-și dă seama că întreg costumul ăla de protecție îl face să pară gras. În plus, are probleme serioase atunci când, la un contact mai dur, își accidentează un coleg cu mustața.
Citește și: Jurnalul Elenei B: Copiii orfani unde îşi ţin cadourile scunpe?
1959 – Face armata la vânători de munte, deși el își exprimase de mai multe ori opțiunea pentru o unitate de vânători de mistreți.
1961 – Rudele lui Ion Țiriac se îngrijorează foarte tare când, văzându-l pe acesta cu o rachetă de tenis în mână, rămân cu impresia că e arma pe care și-a ales-o ca să vâneze mistreți.
1970 – Câștigă turneul de tenis de la Roland Garros, unde participă la probla de dublu, alături de mustața sa.
1980 – Ion Țiriac e foarte mândru că fiul său, Ion Ion Țiriac, se înțelege bine cu Ștefan Ștefan Bănică, deși cu Florin Florin Piersic nu se află în relații prea cordiale.
1989 – Profitând de agitația din jurul Revoluției, se deplasează în pădurile Carpaților pentru a vâna mistreți loiali regimului Ceaușescu.
2005 – Pirotehniștii descoperă în mustața lui Ion Țiriac un proiectil neexplodat din al doilea război mondial. Bomba putea pune în pericol viața oricui ar fi scotocit prin mustața lui Țiriac, în căutare de fier vechi.
2009 – Primarul Cristian Popescu Piedone mărturisește că nu înțelege cât de foame poate să-i fie lui Țiriac, din moment ce a împușcat singur vreo patruzeci de mistreți.
Citește și: Cum s-au comportat vânătorii aduși de Țiriac pe domeniul de la Balc