Câte cafele e recomandat să bem zilnic. Mihaela Bilic: „Te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson”

Majoritatea românilor consumă zilnic cafea. Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit recent câte cafele e indicat să bem zilnic.
Alina Costache
08 mai 2024, 20:36
Câte cafele e recomandat să bem zilnic. Mihaela Bilic:

Câte cafele e recomandat să bem zilnic. Mihaela Bilic: Te protejează de toate maladiile degenerative

„Trei, minim, ca să ne facă bine. Trei, cinci cafele. Eu nu reuşesc să beau suficientă cafea… bobul de cacao şi bobul de cafea sunt miracol pe pământ. Consumul de cafea de-a lungul vieţii te protejează de toate maladiile degenerative, neuronale, de Alzheimer, de Parkinson, de belele alea… tocmai pentru că ai băut cafea şi celula nervoasă a stat trează”, a afirmat Mihaela Bilic.

Citește și Mihaela Bilic, despre ce e mai bine pentru organism, carnea sau vegetarianismul: „Sub nicio formă nu trageţi genul ăsta de concluzie”

Mihaela Bilic ne-a obișnuit să vină cu sfaturi importante despre nutriție și cum să mâncăm sănătos. Nutriționista a explicat cât de dăunătoare sau benefice sunt gustările între mese.

„Când ai mâncare în jur, ronțăiala devine o chestiune firească. Trebuie să te păzești să nu te trezești mâncând. Cred că suntem programați să mâncăm non-stop. De ronțăit ronțăim mai ales când suntem stresați, când ne plictisim, când vrem să scăpăm de o activitate neplăcută. Deci ronțăiala presupune o chestiune de relaxare a creierului. Deci trebuie să înțelegem că aceste două entități care conviețuiesc în trupul nostru, creierul care vrea tot timpul să mănânce și ficatul și restul tubului digestiv care nu prea știu să spună stop au nevoi diferite”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Diferența dintre gustare și ronțăială este una majoră

Totuși, diferența dintre gustare și ronțăială este esențială. Gustarea este justificată de foame și ar trebui să fie aleasă cu atenție, fiind recomandată în special între mese pentru a menține nivelul de energie al organismului.

„Diferența dintre gustare și ronțăială este una majoră. Știm de la copii că avem două gustări – una la ora 10:00/11:00 dimineața și una la ora 17:00. Sunt niște mese mici care sunt recomandate în alimentația copiilor tocmai pentru că ei nu au stomacul mare, sunt tot timpul distrași de alte activități și mai uită să mănânce, se satură mai repede. Atunci, pentru un copil, ca să nu consume din rezervele de grăsime și de mușchi ale organismului, este bine să le dăm din exterior o mică gustare și în felul ăsta ei să crească și să consume energie din mâncarea venită din exterior. Asta la copii, dar și la adulții care fac muncă fizică sau care sunt normoponderali sau mai degrabă slăbănogi și, din nou, trebuie să-și protejeze rezervele de grăsime.

Deci gustarea este o masă în primul rând justificată de foame. Asta este obligatoriu. Trebuie să ne gândim de când nu am mai mâncat. Dacă au trecut măcar trei ore de la masa anterioară și dacă mai sunt alte două sau trei ore până la masa următoare și chiar simțim o senzație de foame acută, atunci da, gustarea este un lucru bun. Un sandwich mic, un iaurt, o bucată de covrig, o banană, ceva care să ne țină de foame încă două ore”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Citește și Medicul Mihaela Bilic mai spulberă un mit: ”Nu ne îngrășăm de la o bere”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Armata devine obligatorie în România!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Poliția strânge noi probe în dosarul „antrenorului de genii” acuzat de viol asupra unui minor
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!