Câte ceşti de cafea poţi bea pe zi fără să-ţi rişti sănătatea

Cafeaua ne ajută să facem față somnolenței, să creștem eficiența muncii și să începem ziua cu mâncarea potrivită în fiecare dimineață.
Filip Stan
01 mai 2023, 10:11
Câte ceşti de cafea poţi bea pe zi fără să-ţi rişti sănătatea

Câte cești de cafea poți bea pe zi? În Spania, de exemplu, o persoană consumă în medie aproximativ 4,5 kg de cafea pe an. Mulți oameni din întreaga lume își încep ziua cu o ceașcă de cafea.

Se estimează că o ceașcă de cafea conține 50 până la 400 mg de cofeină. Acest număr poate varia în funcție de raportul dintre cafea și apă din ceașcă. De asemenea, trebuie menționat că o doză de 10 g poate fi fatală pentru organism.

Cine sunt cei care trebuie să consume doar o ceașcă de cafea pe zi. Medicii au elucidat misterul
Consumul a 25 de cești de cafea tare într-o perioadă foarte scurtă de timp poate duce la complicații severe.

Doze critice pentru organism:

  • La persoanele cu o greutate de până la 50 kg, administrarea a 7,5 g de cofeină poate provoca probleme grave, chiar deces.
  • Pentru persoanele care cântăresc peste 78 kg, 12 g pot fi fatale. Conform unor experimente, consumul a peste 90 de shot-uri de espresso poate duce la moarte.
  • Copiii au nevoie de doar 35 mg per kg de corp pentru a experimenta intoxicații severe cu cafeină.

Simptome de supradozaj
Cofeina are un efect pozitiv asupra organismului. Cu toate acestea, dacă este consumat în exces, poate afecta negativ sănătatea.

O supradoză poate provoca simptome periculoase, inclusiv:

insomnie;
tremor muscular;
ameţeală;
durere abdominală;
iritabilitate;
aritmie.

Nu trebuie să bei mai mult de 4 căni de cafea pe zi. Aceasta este o limită ideală, dar mulți pe propriul risc se abat semnificativ de la ea.

Alternative
Dacă vrei să fii mai eficient la locul de muncă, rămâi plin de energie, există și alte modalități de a crește energia pe parcursul zilei.

Cafeaua, elixirul dimineţilor, va avea un gust sublim cu acest banal ingredient. Se adaugă după fierbere

Ciocolata, de exemplu, poate activa substanțe precum endorfinele, care măresc energia și chiar te fac să te simți fericit. Există ceaiuri care conțin cofeină, dar în doze foarte mici.

Dependenta
Cofeina poate duce la dependență la persoanele care au obiceiul de a bea cafea timp de 24 de ore consecutive. În special, pot apărea dureri musculare, dureri de cap, oboseală fizică și probleme de concentrare.

Așadar, somnolența și lipsa de concentrare pe care le simți atunci când nu consumi suficientă cofeină pot fi de fapt rezultatul consumului de cafea prea mare.

Cafeaua nu are efect negativ asupra organismului dacă este consumată cu moderație. Abuzul de cafea poate avea efectul opus.

Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista. Cele 5 greşeli majore când preparăm cafeaua

O barista a dezvăluit care sunt secretele pentru a obține cafeaua perfectă în fiecare dimineaţă. Oricine îşi doreşte să savureze cafeaua la ibric care să aibă un gust la fel de bun ca cea preparată într-o cafenea de succes. Fie că este vorba de boabele proaspăt prăjite sau de echipamentul elegant la care un barista are acces, cunoscătorii de cafea știu cum o poți face la fel de bună inclusiv acasă.

Cafeaua de la cafenea are un gust aparte. De cele mai multe ori este îndrăgită de fiecare iubitor în parte. De multe ori este greu să reproduci rețeta la tine acasă, dar nu este imposibil. Cu cât te străduiești mai mult și dedici timp procesului de preparare, vei observa că băutura ta preferată va avea un gust din ce în ce mai bun.

Câte linguri se adaugă la o cană pentru o cafea perfectă. Secretul pentru o băutură mult mai aromata şi energizantă

Experții în industrie își dezvăluie secretele privind pregătirea unei cești de cafea perfecte. Atunci când reușești să atingi ”raportul de aur” vei avea la masă o ceașcă perfectă de cafea. Potrivit Asociației Naționale a Cafelei din SUA, „raportul de aur” pentru o ceașcă de cafea este de una până la două linguri (aproximativ 10 grame) de cafea măcinată pentru fiecare șase căni de apă puse la fiert.

Proporția poate să varieze în funcție de cât de prăjite sunt boabele de cafea. Raportul de aur depinde de tipul de filtru cu care se lucrează. Acesta depinde și de tipul de cafea aleasă, spun specialiștii pentru Well Good.com. O cafea care este prăjită mai puțin va avea nevoie de mai puțină apă, spun specialiștii.

În cele din urmă, totul depinde de preferințele personale, iar cea mai bună modalitate de a afla este să exersezi cât mai mult și să testezi pentru a alege ”raportul de aur” potrivit pentru gusturile tale.

Atunci când alegi raportul ideal de cafea – apă trebuie să iei în calcul anumite lucruri. Pentru început este important să notezi într-un carnețel de fiecare dată când prepar cafea. În felul acesta o să poți exersa și o să ai notat atunci când băutura ta s-a apropiat cel mai mult de gustul pe care l-ai dorit. Mulți baristi țin un caiet mic la îndemână pentru a-și aminti proporțiile ideale de preparare. După ce ai stabilit proporția ideală pentru tine o să poți să-ți preari din nu băutura.

De ce nu este recomandat să bei cafea iarna. Licoarea magică a dimineţii face mai mult rău decât bine organismului atunci când temperaturile sunt scăzute

Când vine vorba de lucrul cu cafeaua, specialiștii spun că este important să măsori totul în grame. În felul acesta vei avea proporțiile exacte. Un cântar digital poate fi ideal în astfel de situații. Pentru că știm că ești iubitoare de cafea te invităm să afli mai multe și despre câte cești de cafea sunt recomandate zilnic.

Specialiști spun că există un anumit număr care nu ar trebui să fie depășit. Chiar dacă este o băutură delicioasă care îți oferă energia necesară pentru ziua lungă pe care o ai în față, este foarte important să o consumi cu moderație.

Cinci greșeli pe care le faci la prepararea cafelei. Dacă respecți aceste reguli îți va ieși la fel de bună ca cea de la cafeneaua preferatăVlad Ciurea - cafea

În al doilea trimestru al anului 2022, germanii au băut în medie aproape patru căni de cafea pe zi, stabilind un nou record, conform Asociației Germane a Cafelei. Tendința ascendentă a consumului de cafea continuă. Nu e de mirare, pentru că se crede că o băutură fierbinte are un efect pozitiv asupra sănătății, scrie aussiedlerbote.de. Să aruncăm însă o privire asupra celor 5 greșeli frecvente pe care le fac oamenii atunci când prepară cafeaua.

Ceea ce mulți nu știu este că există multe greșeli care pot fi făcute la prepararea cafelei pot strica gustul acestei băuturi sau chiar o pot face de nebăut. Pot fi evitate cu ușurință dacă țineți cont de câteva nuanțe.

O regulă importantă se aplică chiar înainte de a face cafeaua. Depozitarea corectă a cafelei măcinate joacă un rol important în aroma acesteia. Există multe specificații diferite pentru depozitarea corectă. Cu toate acestea, conform Öko-Test, cafeaua măcinată nu trebuie refrigerată, așa cum se recomandă adesea. Dacă cafeaua nu este închisă ermetic, va absorbi rapid aromele altor alimente din frigider.

Prin urmare, cel mai bine este să păstrați cafeaua măcinată în ambalajul original, la temperatura camerei, într-un recipient uscat, ferit de lumină și aer, înainte de preparare. În general, cafeaua măcinată nu trebuie păstrată prea mult timp în ambalaje deschise. Acest lucru poate duce la pierderea aromei și chiar la amărăciune.

Apa greșită
Apa joacă, de asemenea, un rol important în calitatea cafelei. Chiar și aici pot fi făcute greșeli. Trebuie să ai grijă ca apa folosită să nu fie nici prea tare, nici prea moale. Apa prea tare poate afecta negativ gustul cafelei. Dacă este necesar, se recomandă să folosiți apă fiartă sau minerală.

Cu toate acestea, apa nu trebuie să fie nici prea moale, deoarece aceasta poate spăla literalmente aroma cafelei măcinate, iar cafeaua își va pierde în cele din urmă aroma și va deveni neutră șa gust.

Prepararea cafelei la un nivel greșit de prăjire este o greșeală pe care o face aproape toată lumea. Dacă cafeaua ta nu are gust de cafeneaua ta preferată la colț, ar putea fi și din cauza modului în care este făcută. Indiferent dacă utilizați un aparat cu filtru, o presă franceză sau un espressor pentru a vă prepara cafeaua, trebuie să aveți grijă la cât de prăjită este cafeaua, potrivit revistei Röstfrisch.

În general, boabele de cafea de culoare deschisă sunt mai potrivite pentru cafeaua la filtru sau pentru prepararea cafelei cu o presă franceză. De obicei, numai boabele Arabica sunt folosite pentru prăjirea ușoară.

Ai grijă la măcinarea boabelor de cafea
Acordați o atenție deosebită gradului de măcinare a boabelor. Iubitorii de cafea adesea nu doresc să depună mult efort pentru a pregăti cafeaua, iar dimineața trebuie să o facă adesea rapid. Din acest motiv, mulți sunt tentați să macine boabele pentru cafea la filtru în prealabil. Dar, ca multe alte alimente, cafeaua are cel mai bun gust când este proaspăt preparată.

Prin urmare, este recomandată măcinarea boabelor de cafea chiar înainte de preparare, astfel încât cafeaua să aibă timp să-și dezvolte pe deplin aroma. Dacă boabele de cafea sunt măcinate în avans, își pierd rapid aroma și, în consecință, gustul.

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Lista candidaților la alegerile prezidențiale 2024, turul 1. Cine vrea să fie președinte
Capital.ro
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Vreme extremă în România: zeci de localități fără curent, acoperișuri distruse și drumuri blocate
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili