De pe data de 1 octombrie 2024, anumite persoane nu vor mai beneficia de pensie. Anunțul a fost făcut de Casa de Pensii. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice avertizează că există posibilitatea ca veniturile oamenilor să fie suspendate, în caz că nu țin cont de anumite reguli.
Anumiți pensionari riscă să nu își mai primească banii începând cu data de 1 octombrie 2024. Potrivit unui anunț oficial făcut de Casa de Pensii, sunt vizate persoanele cărora le lipsește un anumit document din dosar. Reprezentanții Casei Naționale de Pensii au spus că este posibil ca venitul să fie suspendat, în cazul în care dosarul cu documente nu este complet.
O anumită categorie de români riscă să rămână fără pensie în luna octombrie sau noiembrie 2024. Conform reprezentanților Casei de Pensii, dacă dosarul depus este incomplet, există marea posibilitate ca pensia să nu mai fie primită, notează Gândul.
Citește și: PENSII 2024. Cine poate cumula pensia cu alte venituri, potrivit prevederilor din noua lege
Cei care au pensie de urmaș, în speță cei cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani și care parcurg studii, trebuie să depună un document extrem de important la Casa Națională de Pensii Publice. Totodată, există mai multe condiții pe care aceste persoane trebuie să le îndeplinească pentru a intra în posesia banilor. Mai exact, acestea nu trebuie să aibă o sursă de venit și un loc de muncă. Astfel, cei care vor să beneficieze de pensia de urmaș trebuie să depună mai multe documente la Casa de Pensii. Spre exemplu, pentru a obține această pensie, elevii trebuie să depună o adeverință de studiu. În caz că nu o depun, riscă să le fie suspendată pensia de urmaș în luna octombrie sau noiembrie 2024.
Conform legii, copiii urmași, care au vârsta peste 16 ani, sunt obligați să prezinte în orginial o adeverință din care rezultă că urmează o anumită formă de învățământ. Potrivit Casei de Pensii, există o serie de documente necesare pentru înscrierea la pensia de urmaș. În cazul în care susținătorul decedat nu era pensionar, se depun și alte acte suplimentare.
Citește și: Pensia pe care un român o primește, dacă s-a pensionat cu o vechime de 32 de ani