Categoria de români care primeşte bani în plus lunar. Care este suma şi ce condiţii trebuie să îndeplinească beneficiarii. Ce spune premierul Cîţu!

Parlamentariia u promulgat un proiect de lege prin care reglementează toate ajutoarele pe care le pot primi consumatorii vulnerabili pentru acoperirea necesarului minim de energie.
Alina Costache
09 sept. 2021, 14:37
Categoria de români care primeşte bani în plus lunar. Care este suma şi ce condiţii trebuie să îndeplinească beneficiarii. Ce spune premierul Cîţu!

Categoria de români care primeşte bani în plus lunar. Astfel, pe lângă ajutorul pentru încălzire, persoanele cu venituri mici vor putea primi, de-a lungul întregului an, un ajutor suplimentar pentru consumul de energie, prin care este vizată acoperirea unei părți din consumul energetic al gospodăriei.

Categoria de români care primeşte bani în plus lunar. Care este suma şi ce condiţii trebuie să îndeplinească beneficiarii

Aceste suplimente financiare destinate persoanelor cu venituri mici au ca scop asigurarea nevoilor energetice minimale. În plus față de ajutorul de încălzire, persoanele vulnerabile vor putea primi și un “ajutor pentru consumul de energie destinat acoperirii unei părți din consumul energetic al gospodăriei pe tot parcursul anului”.

Suplimentul pentru energie se va acorda lunar, pe parcursul întregului an, pe lângă ajutorul pentru încălzire, având valori diferite în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate:
30 de lei pentru consumul de energie electrică;
20 de lei pentru consumul de combustibili solizi şi petrolieri;
10 de lei pentru consumul de gaze naturale şi energie termică.
În cazul în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, valoarea suplimentului va fi de 50 lei/ lună. De asemenea, suplimentul pentru energie se va putea cumula în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate.

Vor avea dreptul la suplimentul pentru energie toți cei care au un venit mediu net lunar de cel mult 1.386 de lei/persoană, în cazul familiei, și de 2.053 de lei, în cazul persoanei singure.

Citeşte şi: Chiriţoiu, avertisment sumbru pentru români înaintea sezonului rece: Va trebui să învăţăm să trăim cu preţuri mari la energie
 

Suplimentul pentru energie va putea fi solicitat fie împreună cu ajutorul pentru încălzirea locuinței, fie separat, dar doar dacă sunt îndeplinite condițiile privind veniturile lunare.

Pentru solicitarea suplimentului pentru energie, familiile şi persoanele singure vor trebui să depună la primăria de care aparțin o cerere şi o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia.

În cazul în care se va solicita și ajutorul pentru încălzire, se va depune un singur set de documente.

Ce spune premierul Cîţu pe această temă

„Această discuţie trebuia avută în Parlamentul României când a aprobat legea consumatorului vulnerabile. Am spus din primul moment că această lege nu va fi de ajuns şi vom veni cu compensări pentru mai multe persoane şi nu vom limita. Era bine ca cei care au aprobat această lege să fie atenţie. Vor fi alocate de la 1 noiembrie până la 31 martie. În primul rând, avem nevoie de un Guvern pentru că va fi o OUG. Vor fi luate în următoarele zile pentru că se va aplica de la 1 noiembrie până la 31 martie.”, a declarat joi, Florin Cîţu.

Citeşte şi: Cîţu, despre facturile la energie: Avem soluţii pentru iarnă, dar nu pot fi implementate dacă va pica guvernul

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'