Câți bani a câștigat Daniel Negreanu din poker

Daniel Negreanu este fără îndoială cel mai bun jucător de poker român și totodată este și unul dintre cei mai mari ambasadori ai pokerului la nivel mondial.
Filip Stan
20 oct. 2023, 17:20
Câți bani a câștigat Daniel Negreanu din poker

Cariera sa de jucător a cunoscut o ascensiune fantastică, iar Daniel Negreanu a reușit să acumuleze premii uriașe din poker de-a lungul timpului, așa cum vei afla citind acest articol.

Biografie și începuturile în poker

Născut pe data de 26 iulie 1974, în Toronto, Canada din părinți români, Daniel Negreanu a renunțat în adolescență la școală în favoarea pokerului, un joc complex și care pe atunci nu era la fel de popular cum este astăzi.

Începuturile sale în poker datează din perioada când încă era elev în școala generală. Pe masură ce a jucat mai mult, a ales să abandoneze liceul în detrimentul acestui fenomen care căpăta tot mai multă popularitate.

În varstă de doar 16 ani, și-a făcut debutul în poker la un turneu organizat în Las Vegas, acolo unde a cunoscut primul eșec, pierzându-și economille strânse.

Primul turneu de poker câștigat

În 1997, Negreanu participă la Foxwoods la Campionatul Mondial de Poker. Aici s-a dezlănțuit norocul său, pentru că a bifat două titluri de Campion Mondial și a primit cecuri în valoare totală de 133.600 de dolari.

Acela a fost momentul în care românul Negreanu a realizat că poate obține premii mari și se poate întreține tot restul vieții exclusiv din poker, un joc de noroc pe care îl poți accesa acum și online pe platforma NetBet, iar în plus poți să primești bonus la NetBet rotiri gratuite și pentru sloturi.

Alte turnee câștigate de Daniel Negreanu

În anul 1998 câștigă două titluri la World Poker Tour, alte două brățări de campion la WSOP și se califică în nu mai puțin de 11 finale.

De altfel, între 1997 și 1999 a fost cea mai prolifică perioadă pentru el din punct de vedere statistic, pentru că a câștigat 12 turnee prime, mai multe decât orice alt competitor din vremea respectivă.

Ceva mai târziu, în 2004, Daniel reușește să câștige World Poker Tour, obținând totodată și prestigiosul titlu de jucător al anului. În ultima lună din acel an a încasat un cec uriaș de 1,77 milioane de dolari în Las Vegas, cea mai mare sumă câștigată de el la un singur turneu până atunci.

Câți bani a câștigat Daniel Negreanu din poker?

Per total în carieră, Daniel Negreanu a câștigat 18 turnee majore și alte 18 în total, din categoriile secundare, dar și două brățări World Series of Poker. După câștigurile oficiale din turneele la care a participat, acesta a adunat peste 9 milioane de dolari.

Conform unor surse neoficiale însă, Daniel Negreanu a acumulat până acum, în total din cariera de jucător de poker undeva la peste 71 de milioane de dolari.

În această sumă sunt incluse și premiile și câștigurile obținute la competiții non-turneu sau la mese heads-up alături de alți jucători pe platforme online.

Daniel Negreanu joacă de mai mulți ani exclusiv în mediul online, el fiind un ambasador al acestui joc pe internet și având contracte cu mai multe platforme online de poker.

Este un high-roller, astfel că joacă preponderent pe sume de ordinul a zeci și sute de mii de euro per joc, deci nu oricine își permite să intre la masă cu Daniel Negreanu.

Cariera de ambasador al pokerului

Pentru început, cazinoul Wynn din Las Vegas l-a angajat ca și Ambasador al Pokerului, punându-i la dispoziție sume de bani pentru a juca și pentru a mentora alți jucători aflați la început de carieră.

În 2005, acest contract a încetat ca urmare a nemulțumirii lui Negreanu pentru faptul că nu era lăsat să joace sume mari de bani.

În anul 2003, deci cu 2 ani înainte de a rezilia contractul cu Wynn Casino, Negreanu și-a deschis propriul site de poker, acolo unde jucătorii puteau juca poker virtual pentru a învăța secretele jocului.

Apoi, Daniel Negreanu a ales să colaboreze și cu Pokerstars, dar și cu PlayGG.

În momentul de față, Daniel Negreanu este recunoscut pentru faptul că joacă la mese exclusiviste pe sume foarte mari de bani.

Din contractele de sponsorizare a câștigat sute de mii de dolari, însă i-au fost puse la dispoziție și sume de bani pe care să le joace la mesele platformei pe care o promova la momentul respectiv.

Așadar, putem afirma fără rețineri faptul că Daniel Negreanu este cel mai mare jucător de poker român și unul dintre cei mai mari din lume și cu siguranță va rămâne mereu în istoria acestui fenomen.

Daniel Negreanu a reprezentat și reprezintă în continuare o reală sursă de inspirație pentru mulți jucători tineri din România care au învățat acest joc. El a făcut popular pokerul în România, multe evenimente fiind transmise live grație performanțelor sale de la mesele de joc.

Cu siguranță cât timp mai este în activitate și va continua să joace, sumele de bani strânse din poker vor crește în permanență. În momentul de față, statisticile arată că a câștigat peste 71 de milioane de dolari din poker, fără însă a avea pretenția unor sume exacte, pentru că este greu de urmărit activitatea de la mesele online și de realizat calcule precise.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Obiceiul la care e bine să renunți dacă ai peste 50 de ani. Efectul se poate vedea și într-o lună de zile
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Mihai Bendeac, UMILIT după ce l-a parodiat pe Andrei Versace. Ce a postat după MOARTEA lui
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Israel rămâne cel mai puternic aliat al SUA în Orientul Mijlociu, afirmă Netanyahu înaintea vizitei în Washington
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!