Florin Salam a mărturisit că ajunsese să joace pe ascuns, ca să nu-l recunoască lumea. Manelistul a dezvăluit că a câștigat foarte mulți bani din jocurile de noroc, câteva sute de mii mai exact.
„Am și câștigat! Eu dacă eram mai controlat, rămâneam în câștig rău de tot de la jocuri. Cred că n-a câștigat nimeni, nici milionarii ăia care veneau cu bani mulți. (…) Eu jucam pe ascuns, să nu mă vadă lumea. Jucam că-mi plăcea să joc. E suspansul ăla. E o zăpăceală și aia, ca un drog. Am câștigat bani mulți de la jocuri. Câștig câteva sute de mii o dată. Dar și risc, muncesc doua luni după, sau poate mai mult, poate un an. (…) Jucam și o sută de mii, și 50 de mii, și 200 de mii, depinde câți bani aveam la mine sau cât puteam să fac rost în noaptea aia, dacă tot pierdeam. Eu nu prea țin cont la cașcaval. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a creat așa. Eu nu o să am bani mulți niciodată, dar nu mă interesează. O să am bani când vreau eu. Dar așa, per total, eu să mă trezesc bătrân cu bani mulți? Nu! M-aș oftica! Asta înseamnă să-i strâng. Nu vreau niciodată. Vreau tot ce fac, să-i cheltui. Bine ar fi să încep să-i cheltuiesc bine”, a declarat Florin Salam la emisiunea ”40 de întrebări” cu Denise Rifai.
Totuși manelistul nu a spus la vremea aceea și câți bani a pierdut. Antreprenorul Sorin Constantinescu, fondatorul Pokerfest România, a dat din casă și a dezvăluit ce sumă importantă a pierdut manelistul la cazino.
„Îl auzeam pe Florin Salam, care era un mare jucător de cazino, că a pierdut milioane de euro la cazino. A fost întrebat dacă a pierdut mulți bani la cazino. Și prima reacție a lui a fost: „dar am și câștigat”. Am recunoscut jucătorul clasic de jocuri de noroc care spune am și câștigat. Sau am câștigat mai mult decât am pierdut”, a spus Sorin Constantinescu.
Întrebat dacă există vreo șansă să poți păcăli păcănelele, dacă înțelegi algoritmul, Sorin Constantinescu a explicat că nu. „Nu. Deci nu poți să păcălești niciun joc de noroc. Nici blackjack, nici ruletă, nici păcănele, nici nimic. Ele au matematică și gata. Nu există să înțelegi algoritmul. E o chestie random făcută pe calculator, e un soft. Poți să mergi o dată de Revelion sau de Crăciun sau o dată cu gagica într-un weekend să bagi un milion, să scoți 3 sau 5 sau 10, să pleci acasă. Dar mergând frecvent, o dată pe săptămână… eu în 25 de ani, cam așa, de păcănele de cazino, nu am văzut niciun om care să joace o dată pe săptămână sau de două ori și la sfârșitul anului să fie pe plus. Nu există așa ceva. Problema este că noi, în mintea noastră, nu vorbesc de jucători de păcănele, în general, de oameni, psiholog vorbind, suntem tentați să eliminăm eșecurile din viața noastră. Ne uităm și ne aducem aminte numai de succesuri. Și atunci în momentul când un jucător de păcănele câștigă o sumă de bani, el zice că e pe plus pentru că el a uitat câți bani a băgat sau a pierdut până să câștige la un moment dat un jackpot sau o anumită sumă de bani”.
„Eu, ți-am zis, am fost primul om din industrie care, din 2007, am ieșit pe TVR cu un spot publicitar plătit pe banii mei personali în care am avertizat oamenii că jocurile de noroc pot să creeze dependență. Eu tot spun că jocurile de noroc sunt pentru distracție. Niciodată n-am spus cuiva vino la mine la cazino că o să câștigi, te îmbogățești, te duci acasă cu banii, cum fac ăștia cu cursurile de pe internet. Cine a vrut a intrat, unul care a avut minte s-a distrat. Pentru că și aici vorbim de trei tipologii de jucători. Vorbim de ăștia care devin cel mai ușor dependenți, care merg la cazino să câștige. Dar la ei intervine frustrarea și ajung să se împrumute. Mai vine un cămătar, mamă ce ceas ai, dă-mi și mie până mâine, dă cheia de la mașină și intri într-o gaură de asta în care nu mai poți să te repari niciodată. Începi să furi bani de acasă, să te cerți cu familia și dependența de jocuri cei din jurul tău o descoperă la tine mult mai târziu decât la alcool sau la țigări. Că dacă fumezi te simte maică-ta și-ți zice nu mai fuma, de ce fumezi, dai banii pe țigări. Dacă bei alcool, la fel, miroși a alcool. Dar la jocuri oamenii se manifestă ca mine și ca tine, nu-ți dai seama că e dependent. Doar în momentul în care se izolează de societate”, a afirmat Sorin Constantinescu.