Carmen Iohannis, prima doamnă a României și soția lui Klaus Iohannis, este profesoară de limba engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu. În contextul grevei din Educație, toate reflectoarele au fost ațintie asupra ei și mai ales asupra salariului ei. Aceasta a câștigat 41.283 de lei în ultimul an, conform declarației de avere depuse de președintele României în ultima zi din luna mai. Acest venit anual se traduce într-un salariu lunar de 3.440 de lei, adică cu 228 de lei mai mult decât salariul pe care îl declara Klaus Iohannis în anul 2022. Așadar, anul trecut, Carmen Iohannis a înregistrat atunci venituri din profesia de dascăl de 3.212 de lei pe lună (38.555 de lei, în total).
Conform sursei citate, prima doamnă a României a câștigat mai mulți bani, în ultimele 12 luni, din închirierea unor imobile. Declarația de avere arată că din chirii, aceasta a obținut lunar 3.699 de lei (44.389 de lei în total). O sumă similară a fost declarată, în plus, și de președintele Iohannis.
Klaus Iohannis a băgat în buzunar 15.162 de lei pe lună, acesta reprezentând salariul de președinte. La acestă sumă se adaugă t 5.934 de lei din drepturi de proprietate intelectuală din partea societății Curtea Veche Publishing. Aceasta este editura care a editat cărțile scrie de către Președintele României.
Carmen Iohannis a decis să nu se alăture grevei profesorilor. Soția președintelui Iohannis predă limba engleză la Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu și, deși a mărturisit că își susține colegii, însă nu este de acord să nu susțină orele.
La Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, din cele 69 de cadre didactice 51 de profesori au intrat în grevă generală. Cadrele didactice care au ales să nu se alăture grevei au anunțat că vor face cursuri online. Printre aceștia se află și Carmen Iohannis, care predă limba engleză marți și joi.
Carmen Iohannis este profesor cu jumătate de normă la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Ea este și dirigintă la clasa a IX-a.
Greva generală din școli continuă marți. Guvernul nu a mai invitat luni sindicatele la discuții, după ce reprezentanții profesorilor au cerut o nouă întâlnire.
Președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a precizat pentru Edupedu.ro că sindicatele din Învățământ nu au primit astăzi vreo invitație pentru o eventuală discuție cu reprezentanții Guvernului. George Purcaru, vicepreședintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, a declarat astăzi la Radio România Actualități că Simion Hăncescu, președintele FSLI, a solicitat ieri, 21 mai, o nouă întâlnire cu reprezentanții Guvernului, dar nu a primit un răspuns.