România este una dintre puţinele ţări unde se taxează şi operaţiunea de interogare a soldului.
În toate ţările europene, inclusive în România, există acele automate care permit efectuarea mai multor operaţiuni cum ar fi plata facturilor sau a ratelor şi care, atunci când este vorba despre retrageri de numerar, afişează clar comisionul. Chiar dacă respectivele automate nu aparţin băncilor ci unor instituţii specializate în intermedierea de plăti, modelul este acelaşi.
Potrivit capital.ro, o familie de două persoane în cadrul căreia fiecare membru câştigă câte 2.500 de lei (undeva pe media veniturilor din Bucureşti) plăteşte anual comisioane totale de aproximativ 200 de lei pentru doar 10 retrageri de la ATM în fiecare luna. Această suma include şi comisionul de administrare a cardului la valoarea să medie.
Pe de altă parte, dacă cele două persoane deţin un card emis de o banca a cărei reţea de bancomate este redusă, apare posibilitatea că respectivele persoane să fie nevoite să retragă bani fie direct de la ghişeul băncii, fie de la ATM-ul altei bănci. În această situaţie, sumele plătite anual se dublează ajungând să depseasca 400 de lei.
Citeşte şi: O să îţi fie frică să mai foloseşti CARDUL: Cea mai tare METODĂ de FURT din BANCOMATE VIDEO