800.000 de euro a cheltuit echipa care a creat filmul „Teambuilding”. Dacă „pariul” nu ar fi reușit, investitorii ar fi rămas „pe străzi”, susține Matei Dima.
„Investiția în ‘Teambuilding’ a fost de aproape 800.000 de euro, una destul de mare pentru un film românesc. Faptul că a avut un succes atât de mare ne bucură și ne liniștește, dacă nu mergea… Riscam să ajungem pe străzi. Morala? Să nu rișți, decât dacă crezi cu adevărat în ceva”, a dezvăluit Bromania.
Până astăzi, aproape 700.000 de bilete au fost cumpărate pentru a urmări „Teambuilding” în cinematografe.
„Teambuilding” este o comedie, o satiră a vieții de corporatist, considerată foarte rigidă. Filmul a născut polemici în social media: unii au susținut că este foarte bun, o comedie binevenită, alții că este infantil sau prea vulgar.
Matei Dima susține că se aștepta să primească un volum consistent de critici:
„Teambuilding“ este un film cu de toate: cu glume facile, cu umor de situație, cu umor negru pe alocuri, așa cum cred eu că ar trebui să fie o comedie. Cred că are de toate și datorită acestui lucru a funcționat și a avut succes. Însă umorul este subiectiv, iar intenția noastră cu această comedie a fost să-i facem pe oameni să râdă.
(…) Totuși, au fost comentarii precum ‘e nevoie de filme slabe, prentru că spectatorii români s-au săturat de producții făcute doar să ia premii la festivaluri'”, a declarat cineastul, pentru Adevărul.
Printre cele mai nemulțumite persoane publice care au urmărit „Teambuilding” se numără jurnalistul și comentatorul sportiv Costi Mocanu. În opinia sa, controversatul film este „ceva de groază”.
„Băi, filmul Teambuilding, atit de laudat, e o mizerie. Sigur, e doar parerea mea, vad oameni respectabili care au alta imagine. Revenind, continui cu parerea mea, a fost trist sa vad ce indoielnic e simtul umorului la cei mai tineri decit mine. Sa te amuzi si sa dai bani ca sa-i auzi pe unii injurind cind vezi asta gratis zi de zi pe strada, e de neinteles. Altceva de neinteles este ca in timp ce televiziunile sunt penalizate ca nu blureaza orice aiureala sau ca Gradinescu este chemat la raport de CNA pentru ca spune Steaua, romanii pot vedea la liber, oficial, cu taxe platite la Stat, orice injuraturi si vulgaritati la cinema sau pe Netflix.
Nici macar p-alea haioase, pentru ca, credeti-ma, stadioanele au produs adevarate opere comice in materie de baga mi as, gen. Daca vor sa continue in linia asta, (si nu am indoiala ca o vor face, au incasari), realizatorii ar putea sa se inscrie la un teambuilding cu baietii de la peluza. Iar CNA, am mai spus asta, e absolut inutil daca nu intervine in tot ce inseamna A-ul din denumirea sa- audiovizual, da? Mai bine sa se desfiinteze, ca nu ne trebuie doar un paznic la FCSB sau reclama politica”, a notat Costi Mocanu, în social media.