Câți bani s-au strâns cu prilejul pelerinajului la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din donațiile credincioșilor. Care este destinația banilor. Preot: „Ajung tot la oameni sub o formă sau alta”

Anual, în România se organizează câteva pelerinaje ample, la care participă mii de credincioși. De departe, cel mai mare număr de credincioși se adună la pelerinajul la racla Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Cei mai mulți credincioși aduc cu ei acatiste în care, după cum este obiceiul, fiecare lasă un bănuț, după putere.
Irina Dumitrescu
17 oct. 2024, 16:46
Câți bani s-au strâns cu prilejul pelerinajului la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din donațiile credincioșilor. Care este destinația banilor. Preot:

Astfel, la capătul celor câteva zile de pelerinaj, în conturile bisericii intră sume importante de bani. În acest an, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva au ajuns 260.000 de pelerini. Peste 350.000 de credincioși au participat la slujbele religioase și la restul evenimentelor desfășurate de hramul Sfintei Cuvioase. Mulți dintre aceștia au donat o mică sumă de bani drept „ofrandă” pentru ajutorul pe care Sfânta li l-a dat în trecut sau pe care urmează să li-l dea.

Câți bani s-au strâns cu prilejul pelerinajului la racla Sfintei Cuvioase Parascheva din donații

Pe lângă banii lăsați în cutia milei sau direct la raclă, credincioșii au mai „investit” în lumânări, icoane, cărți. Ziarul de Iași a făcut un calcul estimativ și a ajuns la concluzia că pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a băgat în buzunarele bisericii aproximativ 2.600.000 de lei. Asta în condițiile în care fiecare persoană din cele 260.000 care s-au închinat la raclă ar fi donat o sumă minimă de 10 lei.

Citeste si EXCLUSIV Părintele Vasile Ioana explică de ce Sfânta Parascheva strânge cei mai mulți pelerini de sărbătoarea ei comparativ cu restul sfinților: „Cuvioasa a trăit anonim, iar românul iubește omul smerit, modest. Pe cel mândru îl aruncă din inima lui”

Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor nu au dat, deocamdată, nicio informație referitoare la suma strânsă cu prilejul hramului Sfintei ocrotitoare a Iașilor. Însă reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au dat asigurări că acești bani ajung tot la oameni, în contextul în care sunt folosiți la susținerea unor activități social-filantropice. Aceștia au menționat că toți banii donați sau cu care s-au achiziționat obiecte de cult sunt înregistrați în contabilitate.

Toate donațiile acestor pelerini, sub o formă sau alta, ajung tot la oameni, din ei susținându-se și activitățile social-filantropice. Ei reprezintă doar o mică parte, de altfel, din lucrarea desfășurată în folosul celor aflați în dificultate sau care au diferite nevoi. Anual, este prezentat un bilanț al tututor activităților noastre în cadrul Adunării Eparhiale, prezentat și public printr-un comunicat de presă”, a precizat pr. Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru sursa citată.

Coadă de 6 km de pelerini așteptând să ajungă să se închine la Sfânta Cuvioasă Parascheva

În a cincea zi a pelerinajului la racla cu sfintele moaște, imagini luate din dronă au surprins o coadă întinsă pe nu mai puțin de 6 km de pelerini așteptând să ajungă să se închine la Sfânta Cuvioasă. Oamenii au petrecut răbdători chiar și 20 de ore la coadă pentru a atinge racla binecuvântată.

Citeste si O femeie a strâns bani frumoși după ce a reciclat sticlele adunate la Pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași: „Am nevoie să îmi îngrijesc copilul”

DailyBusiness
Ai planuri de Crăciun și Revelion? Iată oficial cum va fi vremea
Spynews
Dorian Popa are o nouă iubită! Cum arată femeia care l-a cucerit pe artist! Imagini exclusive cu cei doi, surprinse de paparazzi 
Bzi.ro
Mario Fresh o înșela pe Alexia Eram? Ce a putut face artistul
Fanatik.ro
Cum să prepari o supă de pui limpede? Trucul cu albușul de ou cunoscut de puține gospodine
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea. Adrian Alexandrov rupe tăcerea: Puțină lume o cunoaște...
Playtech.ro
Doamne, cât de bine poate să arate Cher la 78 de ani! A ȘOCAT pe toată lumea, e SUPERBĂ
DailyBusiness
Încep plățile pentru români! Sunt în joc 500 de milioane de euro
Adevarul
Cauzele suspendării fondurilor europene pentru România pe înțelesul tuturor. Expert: Gata cu sinecurile din companiile de stat!
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins de paparazzii Spynews.ro cu noua iubită!
Spynews
Adrian Nartea și Cosmin Vîjeu, primul mesaj după ce au fost eliminați de la Asia Express. Au părăsit competiția în ediția din 16 octombrie
Evz.ro
Sistemul medical din România, în alertă. A apărut boala care omoară în 48 de ore
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Legea pensiilor din România a ajuns în Parlamentul European. Cine sunt românii ale căror pensii vor putea fi din nou recalculate
Cancan.ro
Copiii milionarului Adrian Marțian au fost găsiți! Ireal unde se aflau cei 3 frați în tot acest timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în televiziunea din România. Marele actor a părăsit scena. Ne-a făcut pe toți să râdem
StirileBZI
Cine va primi ajutorul de încălzire în 2024: Ce condiții trebuie să îndepliniți
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
Copiii Marțian au fost găsiți! Cei trei au spus adevărul: Am fost la...
substantial.ro
Primele tronsoane din Autostrada Sibiu-Pitești și Drumul Expres Craiova-Pitești se deschid circulației
MediaFlux
SONDAJUL care arată CLAR CÂȘTIGĂTORUL alegerilor PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Pesta ovină ne-a prins iar cu temele nefăcute. Ce lecții învață România după eradicarea virusului care a decimat sute de mii de oi și capre