Astfel, la capătul celor câteva zile de pelerinaj, în conturile bisericii intră sume importante de bani. În acest an, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva au ajuns 260.000 de pelerini. Peste 350.000 de credincioși au participat la slujbele religioase și la restul evenimentelor desfășurate de hramul Sfintei Cuvioase. Mulți dintre aceștia au donat o mică sumă de bani drept „ofrandă” pentru ajutorul pe care Sfânta li l-a dat în trecut sau pe care urmează să li-l dea.
Pe lângă banii lăsați în cutia milei sau direct la raclă, credincioșii au mai „investit” în lumânări, icoane, cărți. Ziarul de Iași a făcut un calcul estimativ și a ajuns la concluzia că pelerinajul prilejuit de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva a băgat în buzunarele bisericii aproximativ 2.600.000 de lei. Asta în condițiile în care fiecare persoană din cele 260.000 care s-au închinat la raclă ar fi donat o sumă minimă de 10 lei.
Reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor nu au dat, deocamdată, nicio informație referitoare la suma strânsă cu prilejul hramului Sfintei ocrotitoare a Iașilor. Însă reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au dat asigurări că acești bani ajung tot la oameni, în contextul în care sunt folosiți la susținerea unor activități social-filantropice. Aceștia au menționat că toți banii donați sau cu care s-au achiziționat obiecte de cult sunt înregistrați în contabilitate.
„Toate donațiile acestor pelerini, sub o formă sau alta, ajung tot la oameni, din ei susținându-se și activitățile social-filantropice. Ei reprezintă doar o mică parte, de altfel, din lucrarea desfășurată în folosul celor aflați în dificultate sau care au diferite nevoi. Anual, este prezentat un bilanț al tututor activităților noastre în cadrul Adunării Eparhiale, prezentat și public printr-un comunicat de presă”, a precizat pr. Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, pentru sursa citată.
În a cincea zi a pelerinajului la racla cu sfintele moaște, imagini luate din dronă au surprins o coadă întinsă pe nu mai puțin de 6 km de pelerini așteptând să ajungă să se închine la Sfânta Cuvioasă. Oamenii au petrecut răbdători chiar și 20 de ore la coadă pentru a atinge racla binecuvântată.