Câți bani dai pe o merdenea pe Aeroportul „Henri Coandă”.Cei care călătoresc cu avionul și vor să aibă parte de o gustare în sala de așteptare trebuie să scoată o mică avere din buzunare pentru această poftă. Pe Aeroportul Otopeni prețurile sunt uriașe, iar produsele pentru care în oraș ai cheltui câțiva lei, acolo costă cât un fel principal. Un bun exemplu în acest sens este prețul cu care se vine o merdenea cu brânză, de doar 160 de grame.
Dat fiind că este indicat să mergem la aeroport cu aproximativ două-trei ore înainte de zbor și, pe de altă parte, din cauza regulilor extrem de stricte, călătorii sunt într-un fel obigați de cisrcumstanțe să devină clienții magazinelor și restaurantelor din aeroport.
Pe lângă perioada de așteptare foarte lungă, regulamentul nu primite accesul după controlul de securitate cu lichide în recipiente de peste 100 de mililitri, așadar turiștii sunt obligați să își achiziționeze apă, suc sau cafea din interior. Prețurile practicate în Aeroportul Otopeni au crescut în mod semnificativ, provocând un val uriaș de nemulțumire printre călători.
Comercianții din Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București sunt în centrul unei controverse intense și a nemulțumirilor datorită nivelului exorbitant al prețurilor.
O simplă gustare în aeroportul din Capitală poate ajunge să coste românii și turiștii nu mai puțin de 100 de lei de persoană, dacă luăm în calcul și o sticlă de apă și un desert.
De exemplu, o merdenea cu brânză de doar 160 de grame costă 20 de lei, cât o masă completă compusă din carne, garnitură și salată, pe care o găsim într-o cantină din București la același preț.
Comparativ cu patiseriile din București, unde o astfel de merdenea poate fi achiziționată cu doar 5 lei, pasagerii plătesc de patru ori mai mult pentru același produs.
Chiar și un simplu sendviș cu o baghetă rustică și salam uscat are un preț exagerat. Pentru un astfel de produs, pasagerii trebuie să plătească 55 de lei, o sumă enormă pentru un român obișnuit, luând în considerare că salariile în România nu se ridică la nivelul celor din vestul Europei, în ciuda prețurilor care sunt comparabile cu cele din Occident.