Ministrul Educaţiei a prezentat care sunt cele mai recente date referitoare la câţi copii infectaţi cu COVID-19 sunt internaţi în România.
„La nivelul zilei de ieri, 18 Ianuarie, conform informarii oficiale furnizate de MS, erau spitalizati 337 copii din totalul de 3896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Astăzi, 19 Ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași – 8,6%”, a afirmat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
Sorin Cîmpeanu a mai precizat că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.
„În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”, a mai spus Cîmpeanu.
Potrivit autorităţilor, astăzi, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% (MH), 7% (BR, CV si GJ) si 39% (SV). București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid.
De asemenea, reprezentanţii Ministerului Educaţiei mai spun că „pentru buna funcționare a celor 148 de creșe preluate în sistemul de educaţie, pentru implementarea PNRR, pentru învățământul în limbile minorităților (alta decât cea maghiara), pentru mediatori școlari și asistenta psihopedagogică, Guvernul a aprobat astăzi, 19 ianuarie, suplimentarea schemei de personal in educatie cu un număr de 1175 de posturi”.
România se apropie din nou de vârfurile din valul 4 de coronavirus, dar valul Omicron nu pune atât de mare presiune pe spitale, majoritatea cazurilor fiind forme care nu necesită internarea la ATI. 21 de judeţe se află în scenariul roşu.
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 58 decese, dintre care 2 anterioare. În total, până astăzi, 19 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.944.916 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 23.389 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.793.668 de pacienți au fost declarați vindecați.