„Până în acest moment am plătit două miliarde de lei pentru această măsură, fondurile ajungând pentru acoperirea costului salarial pentru aproximativ 600.000 de persoane. Cele mai multe solicitări pentru această măsură au venit din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Sibiu şi Suceava”, a explicat Violeta Alexandru.
Ministrul Muncii i-a sfătuit pe angajatorii care au făcut cereri incomplete să le completeze. În această situaţie sunt 750 de angajatori care au făcut solicitări pentru 7.800 de salariaţi.
„Dorinţa mea este ca sprijinul Guvernului să ajungă la fiecare dintre aceşti salariaţi şi îi rog pe angajatori să-şi completeze actele. Am cerut agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă să lucreze cu fiecare angajator. Am verificat personal şi s-au trimis cel puţin 2-3 adrese pentru ei ca să-şi completeze aceste acte.
Fac apel pentru angajatori să intre în legătură cu AJOFM să-şi completeze cererile, mai ales că ele nu sunt aşa de complicate”, a spus Alexandru.
De asemenea, Violeta Alexandru a precizat că Guvernul ia în calcul ca măsurile de sprijin să fie continuate şi în 2021. Ministrul Muncii consideră că e important să existe o evaluare corectă la sfârşitul acestui an privind nevoile pe care le au angajatorii şi angajaţii.
„Toate aceste măsuri de sprijin, de la cele care vizează acoperirea a 75% din salariu până la 75% din câştigul salarial mediu brut pentru şomaj tehnic, fondurile pentru zilieri, această măsură de acoperire a 41,5% din costul salarial, sprijinul pentru sezonieri, sprijinul pentru românii care au revenit în ţara şi doresc să rămână în ţară şi să muncească, toate aceste măsuri de sprijin au însumat 7,2 miliarde lei. Sunt 1,4 milioane de persoane pe care le-am sprijinit şi dorim să le sprijinim în continuare”, a menţionat Violeta Alexandru.