Seara confuntărilor cu ziariștii, organizate separat de cei doi candidați în alegerile prezidențiale, arată mai degrabă o lipsă de interes major a românilor față de duelul Dăncila-Iohannis, explicabil prin absența unei dezbateri „unu la unu” între cei doi. Aproape două milioane de persoane(1.997.000) este audența medie pe minut, la nivel național, pe tronsonul 18.00-21.30, una modestă față de așteptările staffului liberal, care susținea că doar la dezbaterea lui Iohannis vor asista șapte milioane de români. Practic, mai puțin de un sfert dintre cei aflați la televizor în intervalul amintit la nivel național (8,79 de milioane de oameni) au fost captați de cele două evenimente electorale. La nivel urban, dezbaterea a adunat 1,2 milioane de telespectatori, însumați de la cele cinci stații de știri plus TVR, dintr-un total de 4,37 milioane de români aflați în fața ecranelor tv pe parcursul celor două ore și jumătate.
E drept că decizia de ultimă oră a Vioricăi Dăncilă de a organiza propria întâlnire cu presa, care s-a suprapus cu o oră și jumătate peste cea a adversarului său, a făcut ca evenimentul anunțat de Klaus Iohannis să se dilueze ca audiență, mulți preferând să facă zapping pentru a vedea bucăți din ambele pseudo-dezbateri. Semnificativ în acest sens este că indicatorul care arată numărul total al celor care au urmărit cel puțin un minut din transmisiunile live a fost uriaș, 8,24 de milioane de persoane la nivel urban și peste 16,6 milioane la nivel național. Asta înseamnă că marea majoritatea a telespectatorilor au butonat insistent telecomanda între cele șase canale care aveau transmisiuni în direct, semn că nimeni nu a avut răbdare să se uite la calupuri prea lungi, fie cu Iohannis, fie cu Dăncilă.
Spre comparație, în 2014, una dintre dezbaterile Ponta-Iohannis, transmisă de cele cinci posturi de știri, Realitatea TV, Antena 3, România TV, B1 și Digi24, a avut un total de 3,5 milioane de persoane din întreaga țară, dintre care puțin peste două milioane au fost de la orașe.