La ceas aniversar, Măruță a postat pe contul său de Facebook un mesaj emoționant, apreciat ca atare de internauți.
„Astazi se implinesc 8 ani de cand v-am salutat prima oara de la ProTV. Au trecut repede si frumos. Am cunoscut oameni curajosi, dar si slabi, oameni demni de respect, dar si de mila, oameni cu povesti senzationale, care trezesc admiratie sau lasa gust amar de dezamagire. Ca-n viata. M-am maturizat ca om, dar si ca realizator TV in acesti ani. Au fost 8 ani in care m-am casatorit, am facut 2 copii si am trecut prin numeroase experiente, unele dificile, altele extraordinare. As vrea sa va marturisesc un lucru: trecerea timpului, expunerea si criticile m-au facut sa imi schimb perceptia despre viata in general. Am invatat cu greu ca atunci cand apari la televizor esti judecat foarte aspru, chiar si cand e vorba de lucruri pe care nu le poti controla. Ca oamenii sunt extrem de vehementi cand ceva nu e tocmai pe gustul lor, fara sa accepte ca pana la urma… e loc in lume pentru toti si toate. Ca atunci cand cineva vrea sa iasa in fata, adesea foloseste o scurtatura si se urca pe altii. Dar nu despre mine vreau sa scriu de fapt, nu mă întelegeti gresit”, a scris Măruță.
Cătălin Măruţă a izbucnit în plâns, în direct: Toată lumea are lacrimi în ochi
Acesta a continuat: „Poate suna „amarut” ce scriu aici, dar chiar sunt o fire optimista si cred in oameni si in finaluri fericite. Numai ca as vrea sa spun, in zi aniversara, ca uneori simt pe umerii mei o povara greu de dus. Atatia oameni au nevoie de ajutor in tara asta si nu au unde sa apeleze, incat ma intristez si ma infurii. Intr-o lume normala, statul ar trebui sa fie capabil sa ii ajute pe cei bolnavi sau ce pe cei prea saraci ca sa isi trimita copiii la scoala. Oamenii acestia nu ar trebui sa ne scrie scrisori noua, realizatorilor de televiziune, disperati ca dorm pe strada, ca nu au ce pune pe masa. Intr-o lume normala, televiziunea nu ar trebui sa arate oameni care nu-si permit medicamentele si sa ii roage pe cei generosi sa doneze pentru ei. Ma bucur ca ii putem ajuta, dar regret sincer ca sunt in situatia de a ne cere sprijinul”.
Prezentatorul a încheiat: „Dupa 8 ani, as vrea sa vorbesc de partea dureroasa acestei meserii. Am citit recent o critica acida la adresa cazurilor sociale pe care incercam sa le rezolvam in emisiune. Culmea, era semnalata asa-zisa ipocrizie a formatelor din zilele noastre, atatia oameni sunt ajutati, dar si expusi totodata. Empatizam cu ei, ii ajutam cu totii, dar… de ce trebuie sa stim de ei? Cei care spun asta probabil ca intorc privirea si cand un cersetor le intinde mana pe strada. Cum spuneam mai sus, ar fi bine ca ei sa nu se afle in situatiile acestea si sa nu ceara ajutorul nostru sau al semenilor, numai ca realitatea asta este. Cea pe care o vedem cu totii pe micul ecran. Si atunci, cine trebuie blamat? Nu stiu nici eu ce sa raspund la intrebarea aceasta, dar va spun ca problemele de constiinta pe care le am sunt legate de faptul ca nu putem face reportaje despre toti cei care ne contacteaza”.