„Toate testele pe care le-am făcut au arătat că nu au existat germeni patogeni. Cele trei teste, de sanitaţie, de coprocultură de la aparţinători (părinţi şi bunică) şi proba de apă au ieşit negative”, a declarat Camelia Defta, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov.
Singurele nereguli găsite după ancheta făcută în cazul fetiţei au fost găsite de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov în apa tratată printr-un filtru-decantor, la domiciliul fetiţei, din localitatea Sânpetru, unde s-au înregistrat depăşiri ale bacililor coliformi, potrivit Mediafax.
Potrivit directorului DSVSA Braşov, dr. Dorin Enache, buletinele de analize de la probele de apă şi alimente prelevate atât de la domiciliul fetiţei, din localitatea Sânpetru, cât şi de la domiciliul bunicii acesteia, din Prejmer au fost finalizate, înregistrându-se o singură problemă, la apa dintr-un filtru decantor. De la domiciliul fetiţei, din Sânpetru, s-au preluat probe doar din apă, din două surse, deoarece alimentele au fost deja consumate.
Un copil internat cu sindromul hemolitic uremic la spitalul Marie Curie a fost externat
Fetiţa de doi ani din Braşov, care suferea de infecţie respiratorie acută şi suspiciune de sindrom hemolitic uremic (SHU), a fost transportată, pe 19 martie, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti, după ce a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii Braşov.
Echipele DSP şi DSVSA Braşov au deschis o anchetă pentru depistarea sursei îmbolnăvirii, probele recoltate fiind transmise la laboaratoarele de specialitate.