Tot mai multe cupluri ajung să se despartă după o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp. Adevărul este că aceste perioade devin din ce în ce mai mici odată cu schimbarea mentalităţilor şi a moravurilor. Indiferent de motivele invocate între parteneri sau în faţa instanţei, până la urmă separarea se face din cauza încălcării legii evoluţiei enunţate mai sus. Relaţia ajunge la un punct mort, un capăt de linie, un loc de unde pare că nu mai există dorinţa de a merge mai departe. Şi din acel moment absolut orice face sau zice partenerul cauzează conflicte, iar acţiuni care înainte nici măcar nu erau remarcate acum stârnesc reacţii adverse.
Daca înainte astfel de reacţii erau observate la cuplurile care depăşeau 7 ani de convieţuire, în zilele noastre perioada s-a redus dramatic: după doar 3 ani, partenerii încep să-şi caute nod în papură.
Cercetatorii britanici au descoperit că după trei ani de căsnicie apar cele mai multe semne că partenerii sunt deja uşor (sau mai mult) enervaţi unul de celălalt.
Aceştia au condus studiul în rândul a peste 2.000 de adulţi care sunt fie căsătoriţi, fie în relaţii stabile de ani de zile, scrie Men’s Health. Cei mai iritaţi parteneri sunt cei care au o relaţie mai veche de 3 ani. Motivele care duc la dispariţia iubirii sau atracţiei de la început sunt dintre cele mai suprinzătoare.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro