CAZ DRAMATIC în Iaşi. Un copil de doar 10 ANI, în COMĂ după ce a încercat să se spânzure

Un băieţel de doar 10 ani din Iaşi se află în comă profundă după ce a încercat să se spânzure, fratele său mai mic fiind cel care l-a salvat de la moarte. În urmă cu câţiva ani, a fost un alt caz asemănător. Atunci, tot un copil de 10 ani, premiantul clasei, s-a sinucis de dorul mamei lui din Italia, pe care voia s-o aducă acasă.
Iulian Tudor
20 apr. 2015, 10:23
CAZ DRAMATIC în Iaşi. Un copil de doar 10 ANI, în COMĂ după ce a încercat să se spânzure

Un băiat de doar zece ani din comuna Şipote, judeţul Iaşi, a încercat să se spânzure, sâmbătă dimineaţa, după ce părinţii săi au refuzat să-l ia şi pe el la un praznic. Copilul a fost găsit spânzurat într-o anexă a locuinţei de un frate mai mic decât el, care a reuşit să-i anunţe pe ceilalţi fraţi. În cele din urmă, funia cu care băiatul a vrut să-şi pună capăt zilelor a fost tăiată de unul dintre ceilalţi şapte fraţi ai săi, cu numai un an mai mic, scrie ziaruldeiasi.ro.

Copilul în vârstă de 10 ani, supărat că familia nu a vrut să îl ia la un praznic, ar fi încercat să se sinucidă într-o anexă a gospodăriei. El a fost găsit de un frate care i-a tăiat funia„, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Citeşte şi Un tânăr s-a spânzurat după ce părinţii l-au certat că merge la biserica ortodoxă

Copilul găsit fără suflare a fost resuscitat de echipajul SMURD de pe elicopter şi apoi internat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. „Noi am fost contactaţi de ISU Iaşi şi am trimis echipa noastră voluntară să ghideze elicopterul către o zonă în care se putea ateriza. Pe urmă, am luat cu o maşină de a noastră echipa, medicul şi asistenţii, şi i-am dus acasă la familia respectivă, unde au început manevrele de resuscitare”, a explicat Ionel Ni­curiuc, primarul comunei Şipote.

Echipa SMURD a reuşit după câ­teva minute să repornească inima băiatului aflat în stop cardio-respirator, însă micuţul a fost internat în stare gravă la Spitalul de Copii.

Potrivit asistentului social din comuna Şipote, băiatul care a încercat să se spânzure provine dintr-o familie numeroasă, cu opt copii, care trăieşte din ajutorul social şi din banii pe care tatăl îi câştigă păzind vitele din sat.

Copiii au vârste diferite, unii nici nu merg la grădiniţă, alţii sunt la şcoală, şi au şi o fată mai mare, măritată. Părinţii au vârstele cuprinse între 45-50 de ani şi lucrează doar tatăl, mama fiind casnică. Aşa nevoiaşi cum sunt, se îngrijesc de copii, însă nu ştiu exact ce s-a întâmplat de data asta„, a su­bliniat Maria Moşneguţu, asistent so­cial în comuna Şipote.

Citeşte şi Adolescenta din Vrancea care s-a sinucis, mesaje CUTREMUĂTOARE pe Facebook

Primăria va derula o anchetă ale cărei rezultate vor fi comunicate Direcţiei Generale de Asis­tenţă Socială şi Protecţia Co­pilului (DGASPC), care la rândul ei va decide care vor fi paşii de urmat pentru siguranţa celorlalţi minori ai familiei.

Un caz similar cu un sfârşit tragic a avut loc în urmă cu câţiva ani tot în Iaşi. În 2006, un băiat de zece ani din Ciorteşti s-a spânzurat de dorul mamei sale care se afla pentru trei luni la muncă, în Italia. Răzvan, unicul copil al familiei şi cel mai bun elev din clasa sa, îşi pusese în cap să o aducă pe mama sa acasă, îşi anunţase vecinii şi prietenii că va reuşi să o determine pe cea care i-a dat viaţă să se întoarcă la el, să-l îmbrăţişeze. După care s-a spânzurat în bucătăria casei. Învăţătoarea sa povestea atunci că, înainte cu o zi, la ora de geografie, copilul urmărea îngândurat într-un atlas de geografie drumul spre Italia. Minorul a fost găsit fără suflare chiar de tatăl său. Psihologii au explicat atunci că băiatul a fost afectat de ceea ce se numeşte „sindromul copilului unic”, cel căruia i s-a oferit o hiperprotecţie pe care a pierdut-o atunci când unul dintre părinţi a plecat de lângă el pentru un timp.

Citeşte şi Un copil de 3 ani şi-a împuşcat mortal fratele de 1 an

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Soluția banală care te scapă de melcii din grădină. Se prepară cu un ingredient simplu și ține dăunătorii departe de casă
Capital.ro
Proprietarii de terenuri din România au interzis. Amenzi între 7.500 și 15.000 de lei
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Mai mulți români din Marea Britanie s-au luptat cu polițiștii englezi, ba chiar le-au răsturnat mașina: „Să vină mascații de la București, că și pe ăia îi dărâmăm”
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
MedLife lansează primul centru mobil de testare pentru boli cu transmitere sexuală din Europa Centrală și de Sud-Est
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'