Caz INCREDIBIL la Bârlad. Poliţia şi Ambulanţa s-au luat la ceartă în faţa unei victime

Un bărbat de 61 de ani, din Bârlad, se zbate între viatã si moarte, dupã ce a avut ghnionul sã-i se facã rãu în stradã. Un politist local a sunat la 112, însă i s-a spus că nu sunt ambulanţe disponibile. Într-un final, dupã aproape o oră, a sosit si ambulanta care l-a transportat imediat la spitalul din Bârlad. Bãtrânul este în comã din cauze necunoscute, fiind internat la Neurologie, starea sa fiind foarte gravã.
Ionela Marcu
23 ian. 2016, 07:10
Caz INCREDIBIL la Bârlad. Poliţia şi Ambulanţa s-au luat la ceartă în faţa unei victime

Un caz iesit din comun s-a petrecut vineri la Bârlad, în plinã stradã. Unui bãrbat i s-a fãcut rãu si a cãzut pe scãrile unui magazin, scrie vremeanoua.ro. Omul a stat acolo, nu se stie cât timp, pânã a fost vãzut de directorul Politiei Locale Bârlad, Vasile Rãdoi, care se întorcea la sediul institutiei. A sunat imediat la ofiterul de serviciu sã anunte la 112 cazul si a trimis doi agenti la fata locului, sã ajute cetãteanul cãzut.

Primul apel la Ambulantã s-a fãcut la orele 10.39, dupã cum spun cei doi politistii locali. Numai cã, ghinion. Nu era nicio masinã în statia de ambulantã Bârlad. Dispecerul de la SAJ Vaslui a precizat politistilor locali cã nu au masini deocamdatã si cã trebuie sã astepte.

Dupã 25 de minute, politistii au sunat din nou la 112, dar nici de data aceasta n-au avut noroc: ambulantele nu veniserã de la cazurile unde erau plecate. Dar, li s-a recomandat politistilor sã-l transporte ei pe cetãteanul inconstient la spital, lucru cu care politistii n-au fost de acord!

Ambulanta a venit într-un final la 11.20, echipajul a ridicat bãtrânul cãzut, l-a dus în ambulantã pentru primul ajutor, iar apoi la spital. Petru Pârlog, de 61 de ani, din Bârlad, a ajuns la CPU la spitalul din Bârlad, iar dupã câteva ore de investigatii, omul fiind în comã de etiologie neprecizatã, a ajuns la Neurologie, fiind suspectat un Atac Vascular Cerebral (AVC). Starea sa este gravã, medicii încã nu se pot pronunta dacã existã sanse de supravietuire.

Între Politia Localã Bârlad si SAJ Vaslui a început apoi „meciul”, fiecare aruncând „mingea” în curtea celuilalt. Politia localã explicã ce s-a întâmplat în felul urmãtor: „La orele 10.39 am ajuns la fata locului, colegul meu de la dispecerat anuntând ambulanta. Ulterior am mai sunat si eu, dupã 25 de minute, dar mi s-a spus sã astept. Omul era cãzut, era inconstient, nu putem sti ce are, mi s-a spus sã-l ducem noi la spital, cã nu sunt masini disponibile, dar cum sã-l ducem? Dacã avea coloana fracturatã, omul era cãzut pe scãri, cum sã-l luãm, puteam sã-l omorâm. Cine rãspunde dacã moare în masina noastrã? Au trecut circa 45 – 50 de minute pânã a venit ambulanta si a luat cetãteanul cãzut”, au spus politistii locali care erau la fata locului.

Conducerea SAJ Vaslui are si ea o explicatie pentru întârzierea cu care a venit la sesizare. „Da, stim de caz, dar precizãm cã la substatia Bârlad sunt patru ambulante pe turã, iar la apelul fãcut de la Politia Localã Bârlad toate patru erau la cazuri sesizate: o masinã la un copil de trei luni, cu stare febrilã si diaree, o alta la un transfer la Iasi, alta era la Hreasca, la un bãtrân de 66 de ani cu dispnee respiratorie, iar alta era la Ivesti, la un bãrbat de 77 de ani, tot cu dispnee respiratorie. Dar le-am transmis celor de la politia localã sã-l ducã ei la spital, pentru cã existã Ordinul 20121/691/12 decembrie 2008, emis de Ministerul Sãnãtãtii, care precizeazã cã în mod exceptional, când nu existã resurse la Ambulantã, se poate apela la politie, ISU sau pompieri, pentru transportarea bolnavilor la o unitate spitaliceascã. Unii politistii cunosc acest ordin si actioneazã în consecintã, dar cei de la Bârlad de astãzi (ieri- n.r.) nu-l cunosc. Nu-i vina noastrã, am ajuns la caz atunci când am avut posibilitatea”, a explicat dr. Ana Ungureanu, purtãtorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. La volan era un adolescent de 16 ani
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!