Caz revoltător în Capitală. Femeia a fost achitată pentru o parte dintre acuzații, care datează din perioada 2015-2016, pe motiv că nu există probe sau fapta nu e prevăzută de legea penală. Totuşi, înculpata a fost condamnată pentru alte fapte, cu suspendarea executării pedepsei, informează Ziare.com.
Magistraţii au decis pentru supravegherea pe timp de 4 ani, perioadă în care directoarea trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială. Ea trebuie să efectueze 110 zile de muncă neremunerată în folosul comunității. Aceştia i-au interzis directoarei să comunice cu victimele sau cu părinții acestora și nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 20 de metri de locuințele sau unitățile de învățământ frecventate de copiii pe care i-a agresat.
Femeia le va achita părinților copiilor agresați daune morale în suma totală de 34.000 de euro. Ioana Neagu a fost acuzată în martie 2017 de procurori că a agresat șase copii, cu vârste cuprinse între 1 și 6 ani, care erau înscriși la grădinița unde era directoare.
Femeia a fost surprinsă când trăgea pe o fetiță de păr și o punea la colț. De asemenea, la ora de somn, supărată pe doi copii care făceau gălăgie, femeia îi smulge din pătuț și îi târăște pe jos, după care îi pune pe hol cu fața la perete, drept pedeapsă.
O lege adoptată în Parlament oferă o protecție sporită personalului didactic din învățământul preuniversitar și prevede pedepse aspre, inclusiv pentru elevii care au împlinit 14 ani, în cazul în care profesorii sunt amenințați, loviți sau chiar jefuiți.
Această lege prevede următoarele:
„- amenințarea, lovirea sau alte violente, vătămarea corporala, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul, săvârșite împotrivă unui profesor aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acestea se vor sancționă mai aspru: limitele de pedeapsa prevăzute de Codul penal pentru aceste infracțiuni se majorează cu o treime. De exemplu, pentru amenințare pedeapsa vă fi de la 4 luni la un an și trei luni închisoare; pentru lovire vă fi 4 luni – 2 ani și 8 luni; daca vătămarea necesita până în 90 zile de îngrijiri medicale pedeapsa vă fi 8 luni – 6 ani și 8 luni; pentru vătămări mai grave vă fi 2 ani și 8 luni – 9 ani și 4 luni;
– pentru comiterea oricărei infracțiuni împotrivă profesorului sau a bunurilor lui ori a membrilor familiei sale în scop de intimidare sau răzbunare: limitele de pedeapsa prevăzută de Codul penal pentru aceste infracțiuni se majorează cu o treime. De exemplu, pentru distrugere sau violare de domiciliu pedeapsa vă fi 4 luni – 2 ani și 8 luni închisoare; pentru furt vă fi 8 luni – 4 ani închisoare.
Citeşte şi: Anchetă la orfelinate din Braşov, unde mai mulţi copii instituţionalizaţi au fost agresaţi sexual