„În fața mai multor persoane, mă pierd cu firea. Nu mai sunt eu însămi. Mă emoționez atât de tare încât și vocea îmi tremură. Am făcut o promisiune, nu doar mie, ci și medicului curant care mă consiliază, iar primul lucru pe ordinea de zi este să nu mai întârzii la ore„, a spus profesorul.
Dascălul care recunoaște, senin, că se pierde ușor cu firea trebuia să aibă răbdare cu elevii de 6 – 7 ani pe care îi avea în clasă la o școală din Medgidia. Acest lucru evident cu nu se întâmpla, spun disperați părinții care au decis, rând pe rând, să își retragă copiii, scrie reporterntv.ro.
Citeşte şi Profesor de muzică în Botoşani, acuzat că a agresat o elevă
Problemele profesorului sunt de acum 5 ani, de când a început să predea la Medgidia. Părinții au făcut zeci de reclamații, spune directoarea unității de învățământ. În urma inspecțiilor la clasă unde dascălul a primit cel mai slab calificativ, Consiliul Profesoral a început să îl sancționeze. Anul trecut, în iulie, contractul de muncă i-a fost desfăcut timp de 6 luni, după ce a primit de la medicul psiholog diagnosticul de INAPT. La finalul acestei perioade profesorul a revenit la catedră, deși, spun colegii, starea lui se agravase.
„Are grave probleme care trebuie tratate. Este un pas mare dacă recunoști că ești bolnav și mergi să te tratezi. Odată ce dumnealui nu recunoaște, aici este marea problemă. Acum este mult mai grav față de cum a venit la noi în școală, în urmă cu cinci ani„, a declarat Zișan Șicu, directorul școlii „Constantin Brâncuși”.
La începutul anului, psihologul și-a menținut diagnosticul de INAPT, însă medicina muncii a considerat că învățătorul se poate întoarce la catedră doar sub consiliere psihologică. În plus, dascălul a câștigat în instanță procesul intentat, anul trecut, școlii.
Conducerea școlii din Medgidia unde predă învățătorul spune că va ataca decizia instanței de a-l lăsa pe dascăl la catedră, mai ales că pshiatrii le-au atras atenția că profesorul ar putea deveni un pericol pentru copii.