Caz revoltător la spitalul din Giurgiu, prezentat de România TV. Un copil cu enterocolită a fost trata cu băuturi carbogazoase. Scandalul a degenerat şi a intervenit paza spitalului.
„Și la infecție se dă Pepsi? Da! Păi dumneavoastră îmi spuneți da, și doamna doctor.. PAZA!!! De ce chemați paza? Vrei să stai bine? Nu. Pa, la revedere! Nu se poate așa ceva!
-Deci mama, bunica, ți-am zis să ia Pepsi ca să nu mai verse. Ai înțeles? Știu eu ce-i fac! Păi și doamna doctor? Nu mă interesează ce face doamna doctor! Pe mine nu mă interesează ce face doamna doctor!
Ministerul Sănătății: Concediile medicale pentru pacienții cu arsuri grave până la vindecare, inclusiv în perioada de vindecare, aprobate
Îmi speriați și copilul! Eu sunt un pacient care am dreptul să vin la un control la urgență! Cine? Cum cine? Copilul meu!
-Dacă vrei să faci ca mine … . Bă, nu mă interesează ce a făcut doamna doctor! Ori te iei acuma după mine și faci cum zic eu, ori…. Copilul meu e cumva cobai?
-Doamna merge afară! Dacă nu, chemăm poliția! Domnul doctor mă dă afară degeaba. La infecție alimentară îmi dă Pepsi la copil să bea? Cum să îi dau eu așa ceva copilului? Dacă nu vreți, nu-i dați!
-V-a dat rețeta? Care rețetă? Asta-i rețetă? Ce scrie aici? Ce medicamente să-i fac? Dumneavoastră spuneți să îi dau Pepsi rece!”
„Ne-am dus cu copilul de trei ori la spitale, vineri si sambata de doua ori. la 6 de dimineață si domnul doctor nu i-a făcut un consult. Avea infectie alimentara. Ne-a spus sa îi dam Pepsi rece, apa minerala rece sa bea cat vrea ea cat de mult poate sa bea, si i-a dat o reteta pe care nu scria nimic, dansul a stat la birou nu sa deranjat sa consulte copilul. Am plecat acasă nu aveam încredere, cum sa ii dau Pepsi si apa minerala rece nu am avut incredere cum sa îi dau așa ceva? Prima doctora ne-a dat augmentin, cand ne-am dus a doua oară acest doctor ne-a dat pepsi rece…”, a spus Nicoleta Dragnea, bunicva copilului, la România TV.
Deshidratarea la copii se tratează cu băuturi carbogazoase
– in cazul copiilor se recomanda corectarea dezechilibrului hidroelectrolitic instalat ca urmare a varsaturilor prin administrarea de solutii speciale de rehidratare (acestea se gasesc in farmacii, iar continutul lor le face specifice utilizarii pediatrice)
– ceaiurile, sucurile de fructe, bauturile carbogazoase sau apa nu pot aduce electrolitii pierduti de organism in urma varsaturilor, iar apa poate chiar dilua concentratia electrolitilor restanti, avand astfel o actiune negativa; se recomanda, deci, inlaturarea lor din alimentatia copiilor pe perioada varsaturilor
– in cazul in care solutiile speciale nu sunt disponibile, Organizatia Mondiala a Sanatatii propune prepararea unor bauturi care sa asigure necesarul de electroliti; aceste bauturi se obtin prin combinarea a 2 linguri de miere (sau zahar) cu jumatate de lingurita de sare de bucatarie si o jumatate lingurita de bicarbonat de sodiu. Toate se adauga in 1 litru de apa fiarta si racita.
Redăm mai jos textul dreptului la replică:
Drept la replica SJUG