Caz revoltător la Galaţi! O fată plină de sânge pe stradă, privită nepăsător de echipajul de poliţie. Reacţia ministrului Fifor VIDEO

O copilă plină de sânge s-a dus să ceară ajutorul unor poliţişti, însă aceştia nici măcar nu au coborât din maşină, potrivit martorilor. Imaginile incredibile au fost surprinse de trecători şi postate pe o reţea de socializare.
Filip Stan
05 aug. 2019, 05:06
Caz revoltător la Galaţi! O fată plină de sânge pe stradă, privită nepăsător de echipajul de poliţie. Reacţia ministrului Fifor VIDEO

UPDATE: Avocatul Poporului a anunţat, luni, că s-a autosesizat în cazul poliţiştilor de la Galaţi, bănuiţi de neglijenţă faţă de o minoră care avea nevoie de ajutor.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la incidentul de la Galaţi, în care doi poliţişti sunt bănuiţi de neglijenţă în cazul unei minore dintr-un centru de plasament, care se afla pe stradă în stare de şoc, cu sânge pe picioare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor”, se precizează într-un comunicat.

 

Conform aceleiaşi surse, în urma sesizării din oficiu se vor face face demersuri către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, Avocatul Poporului urmând să informeze opinia publică asupra rezultatului cercetărilor.

 

UPDATE: Anchetatorii l-au depistat pe un adolescent de 15 ani, bănuit că ar fi implicat în cazul minorei de 14 ani care a fost găsită plină de sânge pe o stradă din Galaţi şi a fost ajutată de doi poliţişti doar după intervenţia trecătorilor, a anunţat, luni, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, adolescentul, bănuit de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor, a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, pentru audieri.

 

UPDATE: Minora de 14 ani găsită plină de sânge pe o stradă din municipiul reşedinţă, care a fost ajutată de doi poliţişti doar la intervenţia trecătorilor, i-a dat asistentei de pe ambulanţa care a transportat-o la spital detalii din care reieşea că ar fi fost violată, a declarat, luni, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, Mihai Polinschi.

„Am fost solicitaţi pe 112 de către un agent de poliţie să intervenim pe raza municipiului Galaţi, unde o tânără se afla într-un loc public, cu o hemoragie abdominală, aparent. La faţa locului, echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de poliţie şi a unui agent de la jandarmi, că tânăra, de 14 ani, era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală pe haine şi pe picioare. A fost preluată, i s-au acordat primele îngrijiri, a fost perfuzată, transportată la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, de unde a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Galaţi pentru serviciul de obstretică-ginecologie, fata fiind în şoc hemoragic. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să scoată nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată, de o persoană cunoscută”, a precizat Polinschi.

 

Fata a fost internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, viaţa ei fiind în afara oricărui pericol.

 

„Pacienta, o minoră de 14 ani, a fost transferată de la Spitalul de Copii către secţia de ginecologie pentru o traumă internă. A primit tratament de specialitate, investigaţii şi, în prezent, starea ei stabilă hemo-dinamic şi respirator şi nu pune probleme deosebite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu.

 

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, a declarat însă că minora susţine că nu a fost violată. Potrivit acestuia, fata a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a întâlnit cu prietenul ei, de 15 ani, a întreţinut relaţii sexuale consimţite acasă la acesta, după care, în urma unei hemoragii, a ajuns la spital.

 

Groza a precizat că minora a povestit că nu fost agresată şi că adolescentul o iubeşte.

 

„Este un caz nefericit. O minoră dintr-un centru de plasament, care a plecat în învoire în oraş şi a ajuns la prietenul ei, unde a întreţinut relaţii sexuale, după care a urmat acea hemoragie pentru care a fost internată în spital. Cel mai important în acest moment este că ea este în afară de orice pericol. A plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, de la ora 17,00 la 20,00. Ea nu s-a întors la centrul de plasament la ora 20,00 pentru că, din păcate, a ajuns la spital. Fata a povestit că este prietenul ei, a mai avut întâlniri cu acesta. Este un copil, de 15 ani, s-au întâlnit la el acasă. Din relatările ei, nu a fost agresată, a fost consiliată psihologic şi susţine că este prietenul ei, că o iubeşte. Nu este vorba de un viol la acest moment, a fost cu consimţământul ei. Totul s-a petrecut în casa tânărului, mai mult ca sigur părinţii nu erau acasă. Ancheta încă nu este finalizată”, a spus Groza.

 

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, un bărbat şi o femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au chemat o ambulanţă.


UPDATE Mihai Fifor, ministrul interimar al Afacerilor Interne, a declarat, referitor la cazul poliţiştilor de la Galaţi care au intervenit în cazul unei minore pline de sânge pe stradă numai la insistenţele trecătorilor, că a dispus „măsuri ferme de verificare imediată”, el calificând drept „inadmisibilă” atitudinea poliţiştilor implicaţi.

„Am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie traşi la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situaţii să se repete vreodată, atitudinea poliţiştilor implicaţi fiind inadmisibilă”, a scris Mihai Fiforpe Facebook, după o videoconferinţă cu şefii de inspectorate din teritoriu.

______

UPDATE Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Galaţi anunţă că măsurile împotriva celor doi poliţişti care au asistat pasiv la situaţia fetei de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din oraş, pot fi de la mustrare până la destituirea din Poliţie. Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru întreţinere de relaţii sexuale cu un minor, fără a avea deocamdată certă informaţia că fata, care provine dintr-un centru de plasament, a fost violată.

______

UPDATE Directorul adjunct DGASPC Galați, Ciprian Groza, a zis luni la Digi24 că fata a plecat cu „învoire” la Iași și că „s-a dus la prietenul ei, în vârstă de 15 ani, cu care se stia de o luna”. Oficialul a zis că fata nu a fost violată, ci a fost un act sexual cu care a fost de acord. „A fost consiliata. Am stat de vorba cu ea. Din ce ne-a spus, nu a fost vorba de un viol”, a declarat directorul adjunct DGASPC Galați.

O fată de 14 ani, plină de sânge, a fost văzută pe o stradă din Galați. Polițiștii au fost filmați în timp ce o privesc din mașină, fără să coboare să o ajute. Potrivit martorilor, agenții au sunat la 112 la insistențele trecătorilor. Surse medicale spun că fata fusese abuzată sexual. Ulterior, când a fost adusă la spital, a fost operată.

Scena teribilă a fost filmată de o trecătoare, pe Bulevardul George Coșbuc din Galați. Ea spune că a oprit o mașină de poliție care trecea în zonă și a semnalat că e o fată plină de sânge, pe stradă.

Femeia îi acuză însă pe polițiști că ar fi vrut să plece mai departe și să o lase acolo pe copilă. „La un moment dat zărim o masina de poliție,o oprim și ii arătam fata plină de sânge!!!!!‼ Atenție acum, polițista a vorbit cu fata și cică fata ar fi zis “nu vrea sa vina ambulanta”(fata fiind minora 14 ani). Ce credeți ca face poliția? Voiau sa plece mai departe ca și cum nu sa întâmplat nimic! La insistențele soțului meu polițista a chemat ambulanta”, a scris femeia pe Facebook.

Înregistrarea video atașată mesajului arată, de altfel, că polițiștii au stat în mașină, la distanță de fata plină de sânge și nu au coborît pentru a o ajuta.

Copila a fost preluată în cele din urmă de o ambulanță și dusă la spital, unde a fost operată. Surse medicale spun că ea a fost victima unui viol. Conform martorilor, fata de 14 ani ar proveni de la un centru de plasament din Galați.

Inspectoratul de Poliţie Galaţi a declanşat o anchetă internă, iar poliţiştii care ar fi trebuit să intervină în acest caz sunt acum cercetaţi disciplinar. 

 Doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, sunt cercetaţi disciplinar după ce, duminică, au intervenit doar la insistenţele trecătorilor în cazul unei minore pline de sânge, aflată pe stradă, imaginile cu ei apărând în spaţiul public, a informat, luni, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi a dispus, încă de ieri (duminică – n.r), declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, se precizează în informare.

O femeie a filmat o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, unul dintre membrii echipajului fiind femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită, şi abia la insistenţele martorilor au intervenit şi au chemat o ambulanţă care a transportat-o pe minoră la spital pentru îngrijiri.

Surse medicale susţin că minora provine dintr-un centru de plasament şi ar fi fost victima unui viol. 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Patriarhia Română răspunde acuzațiilor privind canonizarea unor clerici cu legături legionare
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'